Köping vann på nytt & Forshaga förnedrade Arboga

Den västra fortsättningsserien rullade vidare under söndagen med tre matcher.

Enköping – Grums 4-2

I Bahcohallen var det gästerna som började bäst och fick en bra möjlighet att ta ledningen i den första perioden när Henrik Messfeldt fick chansen på straffslag men han lyckades inte överlista Simon S:t Cyr.
Istället var det Enköping som tog ledningen några minuter senare genom Viktor Ehn.
Ehn fixade även 2-0 i inledningen av den andra perioden innan Jesper Sojé kunde öka på till 3-0 knappt halvvägs in i matchen.
I Slutskedet av perioden kom dessutom 4-0 och matchen kändes avgjord inför den tredje perioden.
Grums kom dock ut och försökte göra match av det hela men reduceringen till 4-1 kom först efter 14 minuters spel genom Robert Thellberg.
Johan Erkgärds reducerade ytterligare en gång fram till 4-2 i powerplay men närmare än så kom aldrig Grums och för Enköpings del betyder segern att laget har sju poäng ned till det negativa kvalspelet.

Forshaga – Arboga 7-1

Forshaga gjorde processen kort med Arboga, en dryg minut in i matchen kom 1-0 genom Joakim Hedlund och sedan rullade det på för Forshaga.
Henrik Tång gjorde 2-0 och Karl Pearson satte 3-0 innan paus.
Även den andra perioden tillhörde hemmalaget, först gjorde Karl Pearson 4-0, Joakim Hedlund gjorde 5-0 och Filip Nordström satte 6-0 innan paus.
Matchen var naturligtvis avgjord där och det blev en grinig avslutning på matchen med dubbla matchstraff innan Arboga lyckades reducera till 6-1 genom Robert Bergdahl.
Med knappa två minuter kvar fastställde Joakim Hedlund slutresultatet till 7-1 med sitt tredje för kvällen. För Arboga är det två poäng upp till Kumla på säker mark och för Forshagas del är det sex poäng upp till Köping i toppen av tabellen.

Kumla – Köping 4-5 (straffar)

I Kumla fick publiken se både mål och straffar när serieledaren var på besök.
Christian Axelsson fixade 1-0 tre minuter in i matchen men Köping kvitterade per omgående genom Tobias Sjökvist.
Daniel Lindberg gav Kumla ledningen på nytt efter dryga åtta minuter men innan perioden var över hade Anton KArlsson kvitterat till 2-2.
Simon Arrhén gav Kumla ledningen för tredje gången under mittperioden och när Martin Eberhardsson gjorde 4-2 sju minuter in i tredje perioden trodde nog de flesta att matchen var avgjord.
Men gästerna ville annorlunda och Johan Eek reducerade efter 9.39 och Jonas Nyman såg till att ta matchen till förlängning efter knappa 16 minuters spel.
Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar.
Där var det bara gästerna som lyckades göra mål och bonuspoängen gick till serieledaren.