Söndagssummering från AllEttan Norra

Piteå är återigen serieledare i AllEttan Norra. Man återtog förstaplatsen i tabellen efter en övertidsseger med 5-4 mot Kalix under söndagseftermiddagen. Piteå hade med sig en 4-2-ledning in i den tredje perioden men två snabba Kalixmål tog matchen till förlängning. August Tornberg blev tillslut matchvinnare för sitt Piteå när han med knappa minuten kvar satte den matchavgörande pucken i numerärt överläge. Tornberg var matchens klart starkast lysande stjärna och hade utöver målet hela tre assist i matchen.

– Första perioden spelade vi bra offensivt, men defensivt slarvade vi. I andra gör vi det lite bättre och sen i sista känns vi lite ängsliga samtidigt som Kalix gör det ruggigt bra och 4-4 efter 60 minuter kändes rättvist. I övertiden är det sen hugget som stucket men vi lyckas få ett powerplay och kunde avgöra, summerar Piteås tränare Mats Lavander på presskonferensen efter matchen.

Kalix blev i och med poängen det första laget under säsongen som fått med sig poäng från ett bortamöte med Piteå, något som Kalixtränaren Petter Christoffersson givetvis var nöjd med.

– Kan man jobba hårt och göra det jobbigt för Piteå är det klart att man kan störa dom i någon enstaka match såhär. Vågar man ta utmaningen att dom också bara är av kött och blod så går dom att störa, säger Christoffersson.

 

Borlänge är ny tabelltvåa efter att man krigat till sig en övertidsseger med 2-1 mot Lindlöven. Matchhjälte blev Sebastian Björnstad som sköt sitt första mål i Borlängetröjan dryga minuten in i förlängningen.

– Spelmässigt gör vi ingen av våra bättre matcher, det kändes som vi var lite urlakade efter matchen igår. Jag är tillfreds med två poäng, det är tuffa matcher rakt igenom i den här serien och varje poäng är värdefull för oss, summerar Borlängetränaren Dennis Hall på klubbens hemsida efter matchen.

I Lindlöven är det dystra miner när man fortsatt har förtvivlat svårt att vinna matcher. Lagkapten Johan Persson hymlar inte med att laget är inne i en negativ trend.

– Vi är absolut inne i en tung period nu och det känns av. Vi försöker att bryta det, vi jobbar som fan på det. Idag är det ett jävla slit därute, vi tuggar och jobbar i motvind. Det är ett grymt engagemang från samtliga och jag är riktigt stolt över att se det. Hoppas att vi kan ta med oss delar av den här matchen och jag väljer att hålla mig positiv, fortsätter vi på den här linjen kommer det att vända, summerar Persson på Lindlövens hemsida.

 

Ett hårt skadedrabbat Boden tog emot ett Örnsköldsvik i desperat behov av poäng i botten av tabellen. Örnsköldsvik tog ledningen med både 0-1 och 1-2 men tack vare två Bodenkvitteringar var ställningen 2-2 inför den tredje perioden och väl där kunde Boden tillslut kunde dra ifrån och vinna med 5-2. Stor segerorganisatör var Tommy Wargh som stod för tre mål och en assist och visade vilken klasspelare han är för sitt Boden.

– Vi lyckas vända matchen två gånger, vårt PP funkar bra och ger resultat. Nästa match måste vi komma upp i den nivå vi haft tidigare, starkt att vi tog tre poäng idag, summerar Wargh på Bodens hemsida.

I Örnsköldsvik var assisterande tränaren Per-Åge Skröder missnöjd med förlusten.

– Det gäller att vinna hockeymatcher men det känns som att vi hela tiden hittar vägar att förlora. I spel fem mot fem är vi väl så bra som Boden men det är våra egna misstag som kostar oss den här matchen och helt klart så måste vi gnugga extra i penalty killing de närmsta dagarna. De två mål vi gör är dock två riktigt snygga och bra hockeymål och det ska man i alla fall glädjas över, säger Skröder till klubbens hemsida.

 

Västerås hade möjlighet att befästa sin serieledning men det blev platt fall i bortamötet med Östersund. Efter två snabba mål under matchens tre första minuter släppte Östersund aldrig greppet om matchen och Västerås halkade ner på tredje plats i tabellen.

– Otroligt roligt att se grabbarna där ute. Vi var på tårna direkt och fick dessutom utdelning, riktigt skönt. Ingen går ut och underskattar motståndarna och chansar liksom inte utan spelar säkert, disciplinerat och konsekvent, summerar Östersundstränaren Patrik Andersson på klubbens hemsida.

I Västeråslägret menar tränaren Thomas Paananen att laget aldrig riktigt lyckades resa sig efter den tunga starten.

– Med facit i hand så blev det en alldeles för stor uppförsbacke för oss. Men jag tycker ändå att i andra och tredje så repar vi mod och försöker skapa. Men det är klart att det inte är optimalt att få 0-2 efter tre minuter, säger Paanenen till Västerås hemsida.

 

Söndagens resultat i AllEttan Norra:

Boden-Örnsköldsvik 5-2

Piteå-Kalix 5-4 eft. förl

Borlänge-Lindlöven 2-1 eft. förl

Östersund-Västerås 5-1

 

//Marcus Malmsten

Foto: Jörgen Notes