Toppmöten i AllEttan Norra under onsdagskvällen

Det stundar en tidig seriefinal i AllEttan Norra ikväll när serieledarna Piteå reser söderut för att möta tabelltvåan Borlänge. Piteå åkte på säsongens första poängtapp på hemmais senast när man behövde övertid för att besegra Kalix i en svängig och underhållande match och behöver vinna ikväll för att behålla sin serieledning. Borlänge behövde även dom förlängning för att besegra Lindlöven i söndags och räkna med ett hungrigt och svårlaget Borlänge ikväll, som tagit poäng i samtliga matcher sedan förlusten mot Östersund i AllEttans andra omgång.

– Återigen en tuff drabbning, vi möter ett Piteå som gått väldigt starkt under säsongen. Det är ett hårt arbetande lag och det kommer krävas att alla är på tårna om vi skall kunna störa dem, säger Borlängetränaren Dennis Hall till klubbens hemsida inför matchen.

Med över halva serien spelad skiljer det bara en poäng mellan serieledande Piteå och tvåan Borlänge och bakom skuggar både Västerås och Mariestad i en tät tabelltopp. Just Västerås och Mariestad möts ikväll i ABB Arena Nord i omgångens andra toppmöte. Mariestad har haft en veckas vila från matchspel samtidigt som Västerås spelat dubbla bortamatcher i helgen, vilket Mariestadstränaren Karl Helmersson ser som en fördel för sitt lag.

– Vi har haft bra fart på träningarna denna vecka, och ett bra fokus på det vi ska göra. Vi har varit lediga och Västerås har varit bortresta i helgen och fått stryk medan vi kommer laddade till match imorgon. Jag tycker spelschemat talar till vår fördel, säger Helmersson till Mariestads hemsida.

I Mariestad är även förra årets poängkung i HockeyEttan Douglas Lögdahl tillbaka efter en utflykt till HockeyAllsvenskan.

– Douglas kommer till spel. Det är inga tveksamheter, det känns bra. Han har sett bra ut på träningarna och har kommit in i det jäkligt snabbt. Han vågar hålla i puck och hittar passningarna och instick. Jag tycker också han sätter mycket puckar på övningarna och dessutom är han en bra tekare, säger Helmersson om sin hemvändare.

I Örnsköldsvik ska hemmalaget försöka spräcka vinstnollan när man tar emot ett formstarkt Östersund. På grund av skador och sjukdomar i truppen lånar Örnsköldsvik in Victor Berglund och Lukas Wernblom från Modo inför kvällens match i hopp om att äntligen få inkassera en AllEttanvinst.

– Visst är det så att skador och sjukdomar hör till den här sporten men nog kan jag tycka att vi skulle haft vår beskärda del sedan en tid tillbaka, konstaterar Örnsköldsvikstränaren Henrik Gradin på klubbens hemsida.

Uppgiften blir inte lättare av att Östersund sannerligen toppat formen den senaste tiden med två imponerande vinster mot Lindlöven och Västerås i helgen.

– Vi vet att Östersund är ett mycket bra lag och de ser ut att vara i god form med tanke på att de tog sex poäng den senaste helgen. Det här kommer att bli en riktig utmaning för oss och det gäller att samtliga är med och presterar, avslutar Gradin.

I kvällens sista match ska Lindlöven försöka knappa in på Skövde i ett möte mellan två lag som befinner sig på var sin sida om playoffstrecket.

 

Onsdagens matcher i AllEttan Norra:

Västerås-Mariestad

Lindlöven-Skövde

Örnsköldsvik-Östersund

Borlänge-Piteå

 

//Marcus Malmsten