Viktiga matcher i Fortsättningsserien Östra

I helgen med start idag lördag, så matchar 6 av 7 lag i den Östra Fortsättningsserien. Tabellen är uppdelad i två läger så långt. Fyra lag gör upp om seriesegern, och alla dessa går in i möten med varandra i helgen när Nyköping Gripen tar emot Hammarby under lördagen, spelstart 16:00. Hammarby som segrade förra helgen efter straffar med 3-2 under Bajenkvällen. Idag är det revanschläge för Nyköping Gripen på deras egna Gripendagen, med fri entré och förväntad storpublik. I tabellen skiljer en poäng, Nyköping Gripen har 16 inspelade poäng, Hammarby 15, Vallentuna i topp har 18 poäng, så det förstår man vikten av poängen i detta mötet.

Söndagsmatcherna är bottenmötet mellan Tyresö/Hanviken och Nacka. Ett Nacka som endast har en seger efter jul, och jagas av Tyresö/Hanviken, 2 poäng efter. Samtidigt så är glappet upp till Wings ovanför strecket bara 2 poäng för Nacka. Oerhört viktigt möte vill säga, Nacka har 4 raka förluster och två raka förluster mot just Tyresö/Hanviken. 16:00 matchstart.

Lokalderbyt, och seriefinalen mellan Vallentuna-Sollentuna startar också klockan 16:00 på söndag. Sollentuna har 5 raka segrar men har under säsongen endast vunnit en match mot Vallentuna. Väldigt ovisst möte där dagsformen och målvaktsspelet troligen fäller avgörandet. Räkna med en tight och spännande match i Vallentuna Ishall.

//Stefan Österberg