Vimmerby körde över Väsby när Huddinge klev upp i topp

Söndagens omgång i den södra Allettan gav oss en storseger för Vimmerby, glada Hudik studsade tillbaka och tog en trepoängare och straffar fick avgöra i mötet mellan Kallinge/Ronneby och Huddinge.

Hudiksvall – HC Dalen 5-1

Hemmalaget kom till spel med ett stukat självförtroende efter tre raka förluster, senast 2-5 mot Nybro. Men av det märktes ingenting i inledningen, Hudiksvall tog nämligen ledningen redan efter 33 sekunder genom Filip Lander.
Dalen kvitterade nästan per omgående, Marcus Lundberg satte dit kvitteringspucken bakom Magnus Åkerlund efter 1.52.
Det var annars Hudiksvall som var det bättre laget i både perioden och i matchen.
Christoffer Persson kunde även se till att Hudiksvall kunde gå till pausvila med en 2-1 ledning när han hängde dit pucken efter 10.39.
I den andra perioden ökade Martin Naenfelt på till 3-1 och Hudiksvall hade bra kontroll på händelserna.
Knappa tre minuter in i den tredje perioden punkterade Filip Lander matchen när han satte 4-1 bakom Anton Svensson. Sju minuter in i perioden kom även matchens sista mål när Simon Lövgren avslutade målskyttet.

Väsby – Vimmerby 0-7

I Väsby visade Vimmerby varför de är ett topplag i serien och körde över hemmalaget fullständigt, även om Vimmerby bara hade en 1-0 ledning efter den första perioden, Hampus Harlestam gjorde målet efter 3.53, kunde ledningen varit be

tydligt större.
Även i den andra perioden gjorde Vimmerby 0-2 genom Jesper Kokkonen och Jakob Karlsson ökade på till 0-3 halvvägs in i perioden.
När sedan Ludvig Jardeskog satte 0-4 bakom Linus Ryttar, drygt tre minuter in i den avslutande perioden, valde Väsby att byta målvakt men det hjälpte inte, Vimmerby trummade på och efter 14.33 kom 0-5 genom Anton Carlsson, efter 15.15 gjorde Petter Runesson 0-6 och med 37 sekunder kvar punkterade Jesper Kokkonen matchen med sitt andra för kvällen fram till 0-7.

Kallinge/Ronneby – Huddinge 4-5 (straffar)

I Blekinge var topplaget Huddinge på besök och det blev en riktigt bra hockeymatch som fick avgöras på straffslag.
Gästerna var först med att öppna målskyttet när Filip Norman överlistade Oscar Malm.
I den andra perioden lyckades Karl Olofsson kvittera till 1-1 i powerplay efter dryga fem minuter.
Gästernas Alexander Anderberg såg dock till att ge Huddinge ledningen på nytt när hans lag fick spela powerplay under fem minuter.
Dryga fem minuter senare, när KRIF fick ett nytt powerplay kom en ny kvittering. Miika Häikkilä överlistade Daniel Fahlström och två minuter senare tog KRIF även ledningen. Alexander Heiver skickade in pucken bakom Fahlström men gästerna vägrade vika ned sig och innan perioden var till ända hade Robin Sjörén kvitterat till 3-3.
Alexander Lunsjö fick ett ypperligt läge att ge KRIF ledningen på nytt knappa åtta minuter in i den tredje perioden när hemmalaget tilldelades straffslag. Lunsjö gjorde det mesta rätt men lyckades inte överlista Fahlström.
Ledningsmålet kom istället efter dryga 15 minuter genom Oliver Olsson.
Då såg det ut som att KRIF skulle avgå med samtliga poäng men när Huddinge fick chansen i powerplay efter knappa 18 minuter lyckades Robin Sjörén sätta dit kvitteringen och ta matchen till förlängning.
Förlängningen blev mållös trots att KRIF fick ett ypperligt läge att avgöra matchen i powerplay.
Istället fick matchen avgöras på straffar och där var det bara Fredrik Renström som lyckades göra mål och såg till att Huddinge fick med sig två poäng från den svåra bortamatchen.

Nybro – Valbo 4-1

Nybro såg till att göra processen kort med Valbo under söndagen, laget gick ifrån till 3-0 redan i den första perioden och samtliga mål kom inom loppet av fem minuter.
Först gjorde Johan Järlefelt 1-0 efter 15.08, Fabian Ilestedt hängde 2-0 efter 17.38 och Markus Palmberg satte 3-0 efter 19.57.
Matchen var förstås avgjord efter det och den andra perioden märktes det att Nybro ville spela av matchen men Sebastian Borg ville skriva in sig i målprotokollet och hängde 4-0 efter 11.33.
William Berg tröstmålade för Valbo men gästrikarna fick vända hem med en ny förlust i bagaget.