Köping säkrade seriesegern & skickade Surahammar till kvalserien

I den västra vårserien kan vi konstatera att två lag är klara för kvalspel efter onsdagens matcher. Surahammar kommer även denna säsong att få kvala sig kvar i HockeyEttan medan Köping såg till att säkra förstaplatsen i serien och kan därmed börja förbereda sig på playoff-matcher.

Kumla – Enköping 3-1

Enköping var tvingade att vinna borta mot Kumla under onsdagen för att fortsatt ha chansen att nå förstaplatsen i tabellen och knappa kvarten in i den andra perioden tog de även ledningen med 0-1 genom Fredrik Lundin.
Men i den tredje perioden vände Kumla på matchen och Erik Planeby fixade kvitteringen efter knappt sju minuters spel.
Fyra minuter senare ordnade Edvin Ekström 2-1 för Kumla vilket gjorde att Enköping var tvungna att satsa full fart framåt, men attackerna blev ganska uddlösa, och trots spel sex mot fem ville inte pucken in bakom John Westermark.
Istället kunde Felix Scharnke skicka in 3-1 med 34 sekunder kvar i den tomma kassen och därmed kan Enköping inte längre ta ikapp Köpings försprång i tabellen. För Kumlas del har de fem poäng ned till Arboga på sjätteplatsen med en match mindre spelad, så för Kumlas del ser det onekligen rätt ljust ut inför avslutningen.

Köping – Surahammar 7-2

Köping gjorde processen kort med bottenlaget Surahammar under onsdagskvällen, Lars Jinghage satte tonen direkt genom att sätta 1-0 efter 45 sekunders spel.
Edvin Johansson dubblerade ledningen för hemmalaget efter 13.32 och bara en och en halv minut senare satte Emil Forsberg 3-0 i powerplay.
På samma sätt fortsatte det i mittperioden, Emil Forsberg gjorde 4-0 efter 49 sekunders spel och Köping spelade ut hela sitt register.
Surahammar tilläts inte komma till många farliga chanser men när Rasmus Kronstrand fick en chans reducerade han till 4-1. Då hade vi spelat 5.34 av den andra perioden.
Men Köping fortsatte trumma på och Marcus Viitanen ordnade 5-1 knappa åtta minuter in i perioden innan Mathias Linnarud kunde reducera till 5-2 i numerärt överläge efter 11.32.
Köping fick dock sista ordet i perioden, efter dryga femton minuter skickade Tobias Sjökvist in 6-2 i powerplay.
Den tredje perioden var det spel mot ett mål men Anders Olsson i gästernas kasse spelade riktigt bra i den sista akten och tog 17 av 18 skott.
Enbart Anton Svensson lyckades överlista målvakten efter knappa fem minuter i powerplay och Köping såg därmed till att både säkra sin egen playoff-plats men även skicka Surahammar till negativt kvalspel.