Tranås tre poäng närmre playoff & Hanhals fick distans till lagen under strecket

Vi närmar oss avslutningen av vårserierna och snart vet vi vilka lag som får spela vidare uppåt och vilka som kommer tvingas till kvalspel för att rädda sin Hockeyettanstatus.
I den södra serien spelades två matcher under onsdagen.

HA74 Sävsjö – Tranås 0-5

I Sävsjö var det toppen mot botten som möttes när serieledande Tranås var på besök.
För hemmalaget var det mer eller mindre vinna eller försvinna som gällde samtidigt som Tranås ville ta sig ett steg närmare playoff-spel uppåt.
Redan efter lite drygt fyra minuter lyckades gästerna spräcka Gabriel Popanicic nolla när Fredrik Lindström överlistade burväktaren.
Tranås skulle även göra 2-0 innan periodvilan, Sebastia Ottosson prickade in sitt nionde mål i vårserien och gav Tranås en betryggande ledning.
Mittperioden blev mållös men i inledningen av den tredje punkterade Fredrik Lindström matchen i fem mot tre med sitt andra mål för kvällen.
Jesper Nordin följde upp med 4-0 knappa två minuter senare och ytterligare två minuter senare fastställde Anders Skoog slutresultatet till 5-0 för Tranås.
Tranås leder nu serien med sex poäng, med en match mer spelad än tvåan Halmstad och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför de avslutande omgångarna.

Hanhals – Grästorp 3-1

I Kungsbackas ishall såg Hanhals till att ta viktiga poäng för att inte dras in i bottenstriden, laget visade hunger och bombarderade Robin Wallin i Grästorpsmålet med skott. Totalt sköt Hanhals 53 skott på mål, plus ett antal som gick utanför och över målramen.
Det var även hemmalaget som tog ledningen knappa 14 minuter in i period nummer ett. Fredrik Johansson blev framspelad av Andreas Wernersson och David Stenbacka och lyckades överlista Wallin.
Hemmalagets höga press och anfallsvilja fortsatte under mittperioden men publiken fick inte se några mål, enbart en storspelande Robin Wallin.
2-0 skulle istället komma halvvägs in i den avslutande akten, Kristoffer Wikner skickade in sitt femte mål i vårserien, fint framspelad av sina duktiga kedjekamrater, David Stenbacka och Ludvig Rantanen.
Grästorps hopp tändes på nytt efter att Hugo Johansson reducerat efter 13.22 men innefektiviteten hos gästerna kostade laget samtliga poäng under onsdagen. När Robin Wallin sedna lämnade kassen med knappa minuten kvar gick det som det så ofta brukar, Anton Sjöstrand skickade in 3-1 i tom bur och såg därmed till att Hanhals fick lite marginal ned till kvalstrecket.
Hanhals har nu fem poäng ned till sjätteplatsen och dessutom en mach mindre spelad.