Borlänge fortsatt serieledare i AllEttan Norra

I AllEttan Norra under lördagseftermiddagen…

… tog serieledarna Borlänge emot Mariestad i vad som skulle bli en riktig rysare. Matchen var i ett mållöst dödläge långt in i tredje perioden mycket tack vare fint målvaktsspel av både Marcus Hellgren i Borlängekassen och Tobias Sandberg hos gästerna. Med drygt två minuter kvar av matchen drog Mariestads Filip Törnqvist på sig en utvisning och Borlänge fick möjligheten att avgöra. Mariestad försvarade sig förtjänstfullt men med bara tretton sekunder kvar av ordinarie speltid kunde Marcus Andersson skjuta det förlösande 1-0-målet till hemmalaget och segern var ett faktum.

Borlängetränaren Dennis Hall drog en lättnadens suck efter det sena avgörandet och menar att det var lagets hårda arbete som tillslut gjorde att man kunder vinna matchen och behålla sin förstaplats i tabellen.

– Vi kommer inte riktigt upp i nivå i 40 minuter samtidigt som vi ändå håller dem på utsidan. Vi undviker att ge dem särskilt många målchanser vilket jag är tillfreds med det. Sedan tycker jag att tredje perioden är bättre där vi får mer ordning på grejerna. Vill även plussa för vårt boxplay som gör det riktigt bra. Vi lyckas få lite medstuds och avgöra matchen sent. På det stora hela en krigarseger, summerar Hall på klubbens hemsida efter matchen.

… stod Västerås för en bra insats när man lyckades vinna med 2-4 i Part Arena mot ett svårspelat Kalix. I och med segern håller Västerås jämna steg med Borlänge i toppen av tabellen och båda lagen har nu spelat in 31 poäng. Fredrik Johansson gav Västerås ledningen i mitten av den första perioden och sedan släppte man aldrig greppet om matchen.

Västeråstränaren Thomas Paanenen var tillsynes nöjd med lagets insats.

– Första perioden är riktigt bra från våran sida, vi gör precis vad vi har pratat om. Det enda jag tycker att vi har några utvisningar för mycket, men annars tycker jag det är våran period. I andra tycker jag att vi tar över mer och mer. Vi uppträder precis som vi vill göra och har fullständig kontroll på matchen, trots att dom får in 1-3 där i slutet. I tredje spelar vi av matchen på ett bra sätt och vi skapar även en hel del chanser. Vi gör ju också 4-1 där. Sen får dom lite energi när dom gör 2-4 efter ett misstag. Men jag tycker att vi reder ut det på ett bra sätt och vinner fullt rättvist, summerar Paananen på klubbens hemsida.

Paanenen passar också på att lyfta fram just lagkaptenen Fredrik Johansson som stod för en fin insats och två mål.

– Jag tycker att dom flesta stämplar in bra. Jag tycker fjärdekedjan gör det jättejättebra hela matchen, dom kör och krigar. Sen tycker jag att en sån som Fredrik Johansson kliver fram och gör 1-0 och 2-0. Han visar varför han är våran kapten.

… fortsatte Boden att imponera trots tunga skador på nyckelspelare. Man besegrade relativt komfortabelt Lindlöven på hemmais med 3-1 och parkerar nu på en fin fjärdeplats i tabellen. Segerorganisatör blev Dmitry Iskornev med två mål, med god hjälp av målvakten Pavel Krajcovic som stod för 26 räddningar.

… tog Skövde en något överraskande seger på bortais mot ett formstarkt Östersund. Pontus Wikström sköt 0-1 till gästerna halvvägs in i den första perioden i numerärt underläge men det var Östersund som stod för det mesta av puckinnehavet. Detta till trots kunde Skövde utöka sin ledning i den andra perioden och sedan handlade det mesta om Skövdemålvakten Tim Hulstrands förmåga att stå pall Östersunds offensiv. Trots 42 skott på mål lyckades jämtarna inte få hål på Hultstrand och matchen slutade tillslut 0-3.