inför helgen i den Norra Allettan

Helgen i den Norra Allettan innebär åtta stycken matcher, topplagen Borlänge & Västerås spenderar helgen på hemma respektive bortaplan. Streckstriden mellan Skövde & Lindlöven kan i både praktiken och teorin avgöras och Östersund kan närma sig topptrion under helgen.

för Västerås del väntar långa resor när laget ger sig ut på Norrlandsturné och tar sig an Kalix under lördagen och Boden under söndagen. Västerås tog en viktig seger senast när laget besegrade Borlänge med 3-2 och efter matchen var tränaren Thomas Paananen nöjd med segern. Samtidigt räknar han med en tuff match när laget tar sig an Kalix.
Kalix passar på att bjuda på entrépengen för sina åskådare under helgens båda matcher.
Under söndagen möter Kalix ett Lindlöven som är i stort behov av poäng för att ha någon chans att ta sig till playoff.

Lindlöven förlorade den viktiga streckmatchen mot Skövde i onsdags och har med fyra matcher kvar att spela, fem poäng upp till Skaraborgarna.
För deras del väntar Boden under lördagen och Kalix under söndagen och måste förmodligen få med sig någon eller några poäng från helgens turnéom de ska ha någon chans att ta sig till playoff.
Två förluster samtidigt som Skövde tar två poäng så är det trots allt helt klart.

Skövde är även de på turné under hegen, under lördagen väntar Östersund och dagen efter står Borlänge för motståndet.
Skövde ligger på åttonde och sista plats som ger playoff-spel och har fem poäng ned till Lindlöven och två matcher mindre spelade vilket talar för att Skövde ska knipa den åttonde platsen.
Senast Östersund och Skövde möttes vann Skaraborgarna med 6-3.

Det fjärde laget som ger sig ut på turné är Mariestad som inleder helgen med match mot Borlänge innan de tar sig an Östersund under söndagen.
Mariestad placerar sig för närvarande på femte plats, en poäng bakom Östersund och har därmed chansen att kliva förbi i tabellen under helgen.

Ett lag som tagit rejäla kliv de senaste omgångarna är Boden och laget har nio poäng ned till Lindlöven på niondeplatsen. Under lördagen möts dessutom lagen och Boden kan därmed se till att säkra sin playoffplats till 100%.
Under söndagen väntar sedan topplaget Västerås i Björknäshallen.
Precis som Kalix passar Boden på att bjuda sina åskådare på gratis entré under helgen och tränare Robert Nordberg förväntar sig tuffa matcher.

Östersund har god möjlighet att placera sig bland topp tre men då lär det krävas två segrar under helgen när de båda skaraborgslagen Skövde och Mariestad är på besök.
Kul kuriosa inför Östersund-Skövde är att domaren i matchen spelat i Skövde under säsongen 2003/2004.
Plockar Östersund maximala sex poäng i helgen så kliver laget upp på tredjeplatsen och sätter därmed press på spellediga Piteå.

Serieledande Borlänge tar även de emot skaraborgslagen i helgen, Mariestad under lördagen och Skövde på söndagen.
Borlänge har gått bra under Allettan och hade som målsättning inör den samma att sluta topp tre, ett mål det ser ut som de kommer att nå.
Skulle det sessutom bli full pott i helgen så ligger all press på Västerås som ligger tvåa på sämre målskillnad.

Samtliga matcher finns att streama HÄR

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath