Hudiksvall hänger på i toppen

Tre matcher spelades under söndagen i den södra Allettan, Kallinge/Ronneby såg till att utöka sitt avstånd till lagen under, Nybro såg till att Väsbys säsong närmar sig sitt slut och Hudiksvall tog tre poäng borta mot Visby/Roma.

Kallinge/Ronneby – HC Dalen 4-2

Dalen har haft det tungt de senaste matcherna och blev så sent som i fredags nollade av Hudiksvall på hemmais. När laget under söndagen reste söderut för match borta mot KRIF var det nog inte många som räknade med att gästerna skulle ha någon chans.
Men det var Dalen som inledde bäst och redan efter en spelad minut tog gästerna ledningen genom Julius Selle-Larsson. KRIF skulle dock ta över tillställningen och i powerplay kom kvitteringen.
Karl Olofsson var sist på pucken innan den gick in bakom Anton Svensson och inför den andra perioden var ställningen alltså oavgjord.
I inledningen av mittperioden fick hemmalaget en ny chans i powerplay och då kom även ledningsmålet
Andreas Nordfeldt gav sitt Kallinge/Ronneby ledningen efter knappa fyra minuters spel.
Även 3-1 kom i den andra perioden när duktiga Alexander Lunsjö överlistade David Elmgren som fått ersätta Svensson i slutet av den första perioden.
När sedan KRIF fick chansen att spela med en man mer i början av den tredje p

erioden ökade Sebastian Magnusson på till 4-1.
Daniel Håkansson reducerade efter drygt halva den sista perioden men närmare än så kom inte Dalen och KRIF har nu fyra poäng ned till Dalen med en match mindre spelad.

Väsby – Nybro 3-6

I Väsby var hemmalaget i behov av poäng men det var gästerna som var hetast och skapade mest.
Men det krävdes fem mot tre-spel för att få in den första pucken bakom Måns Johansson.
Samuli Kivimäki ordnade sitt femte mål i Allettan och gav Nybro ledningen efter knappa tolv minuter.
Men det skulle bli jobbigare för Väsby innan perioden var över. Robin Wengdahl dubblade Nybros ledning med mindre än minuten kvar av perioden.
Halvvägs in i mittperioden kom även 3-0 för Nybro. Emil Larsson målskytt den gången.
Hemmalaget Väsby lyckades reducera efter elva minuters spel men mindre än minuten senare replikerade Johan Järlefelt och fixade 4-1.
Jacob Lundin såg ändå till att det fanns lite hopp för Väsby inför avslutningen när han reducerade till 4-2 med två minuter kvar av mittperioden.
Samma Lundin tände hoppet ytterligare dryga tre minuter in i slutperioden när han reducerade på nytt men Nybro hade bra kontroll på sina motståndare och Samuli Kivimäki satte 5-3 tolv minuter in i perioden.
Fabian Axelsson fastställde slutresultatet till 6-3 när det återstod två minuter av matchen och nu börjar det se jobbigt ut för Väsby att ta sig till playoff, laget har sju poäng upp till Visby/Roma med fem matcher kvar att spela.

Visby/Roma – Hudiksvall 1-2

På Gotland möttes två lag som slåss i olika delar av tabellen, Visby slåss om den åttonde och sista platsen till playoff, Hudiksvall jagar toppen och har efter segern mot Visby en poäng upp till Vimmerby på andra plats.
Den första perioden var mållös och matchens första mål dröjde nästan halvvägs in i mittperioden innan Markus Kinisjärvi lyckades överlista Magnus Åkerlund i gästernas kasse.
Patrik Elfsberg fixade kvitteringen fyra minuter senare och inför den tredje perioden var matchen helt lika på nytt.
Martin Naenfeldt behövde knappt fyra minuter i den tredje perioden innan han kunde ge Hudiksvall ledningen i matchen och Visby fick slita hårt för att ha möjlighet att ordna en kvittering.
Visby tog sin timeout efter 17:34 och plockade ut målvakten Martijn Oosterwijk efter knappa 19 minuter men kvitteringschansen rann ut i sanden när Emrik Larsson visades ut för en boarding med halvminuten kvar och Hudiksvall höll ut och plockade tre poäng.