Det svänger i Östra Fortsättningsserien – fyra lag med chans på Play Off

Den händelserika Östra vårserien skiftar serieledare från omgång till omgång. Med två matcher kvar (en för Sollentuna) skiljer det 3 poäng mellan ettan Hammarby och femman Nyköping Gripen. Det blir inte mindre spännande när flera av de här lagen drabbar samman med varandra i slutomgångarna. Den östra fortsättningsserien är den enda av vårserierna som bjuder på ett drama mellan så många lag inför slutomgångarna. Fyra lag kan vinna serien, tre lag gör upp om att undvika negativt kval tillsammans med Nacka.

Helgens resultat:

Wings HC – Vallentuna Hockey 3-2

Nyköping Gripen – Nacka HK 4-0

Tyresö Hanviken – Sollentuna HC 3-2

Wings HC – Nyköping Gripen 5-3

Sollentuna HC – Nacka HK 4-2

Hammarby IF – Tyresö Hanviken 2-3 frl

Vinnarna i helgen var Wings som genom två segrar och 5 poäng hoppade upp på 19 poäng och endast 3 poäng bakom Hammarby och Vallentuna. Seriens hetaste spelare i Christian Blomqvist 15 poäng och Felix Lööv 13 poäng fortsatte att producera för Wings, där fixstjärnan Pavel Brendl för en gångs skull gick poänglös från matcherna. Wings som är formstarka har fortfarande chansen på förkvalet till Play Off, men kan även hamna under strecket och tvingas kvala sig kvar. Matchen mot Tyresö Hanviken på onsdag kan avgöra det.

Återstående för Wings:
Tyresö Hanviken b
Sollentuna h

Hammarby har annars haft den bästa trenden under en period men förlorade senast hemma mot Tyresö Hanviken efter förlängning. Hammarby behåller ledningen på 22 poäng och +7 i målskillnad vilket är bäst av utmanande lag. 5 poäng räcker för Hammarby för att vinna serien eftersom man möter just Vallentuna i sista omgången.

Återstående för Hammarby:
Nacka b
Vallentuna h

Vallentuna skuggar Hammarby men var illa ute mot Wings. Andreas Paulsson kvitterade med endast 28 sekunder kvar och tog matchen till förlängning och straffar, det kan vara en nog så viktig poäng för Vallentunas del. Vallentuna har också allt i egna händer, eftersom man möter två lag som är direkt inblandade i toppstriden, Nyköping Gripen och sen Hammarby.

Återstående för Vallentuna:
Nyköping Gripen h
Hammarby b

Sollentuna är laget som vi kan räkna bort från avancemang, de innehar tredjeplatsen med 20 poäng, men endast en match kvar att spela, borta mot Wings. Seger där skulle innebära 23 poäng för Sollentuna, men eftersom Hammarby möter Vallentuna i sista omgången så kommer något av de lagen ta minst 2 poäng, vilket gör att Sollentuna är borta från förstaplatsen. Förlusten borta mot Tyresö Hanviken avgjorde, där Sollentuna tappade ledningen med mindre än 10 minuter kvar.

Återstående för Sollentuna:
Wings b

Nyköping Gripen har haft en tung vårserie. Ledare efter grundserien och in med 6 bonuspoäng tillgodo, men bara 3 segrar under ordinarie tid. Seger över Nacka följdes upp med förlust mot Wings, som man haft svårt med i vinter. Därmed är Nyköping Gripen också ett av lagen som kan komma allt från etta till sexa. En rysare kan vänta mot Tyresö Hanviken i sista omgången om resultaten inte går Gripens väg innan dess.

Återstående för Nyköping Gripen:
Vallentuna b
Tyreö Hanviken h

Det lag som vi räknar bort och som är klart för kvalserien är Nacka, klubben gjorde sig av med huvudtränare Duane Smith innan helgen, och ersatte med Magnus Jansson. Nu hjälpte inte det då det blev ytterligare två förluster. Nacka får ladda om i kvalserien till Hockeyettan.

Återstående för Nacka:
Hammarby h

Till sist Tyresö Hanviken som också kommit in i en formtopp i grevens tid, segrar över Sollentuna och mot Hammarby efter straffar är givetvis starkt, när laget mer eller mindre måste vinna de matcherna. Nu har man häng på både Wings och Nyköping Gripen, vilket också är de två lag man har kvar att möta. Snacka om dramatik i avslutningen.

Återstående för Tyresö Hanviken:
Wings b
Nyköping Gripen h

Tabellerna hittar ni här

//Stefan Österberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *