Kallinge-Ronneby vill fortsätta sin fina trend

Inför kvällens enda match i Hockeyettan, den i Allettan Södra, mellan Valbo och Kallinge-Ronneby är det bortalaget som har mest att spela för. Valbo kommer mest troligt att stanna kvar i Hockeyettan till nästa säsong, och har gjort en väldigt imponerande resa med sitt unga lag. När de gick till Allettan så visade det sig att bli ett bra läroår för klubben, och bra utveckling för både spelare och ledare. Nu har laget 12 poäng kvar att spela om, och 10 poäng upp till Play Off strecket där Visby/Roma och Nybro parkerar just ovanför. Chansen finns, men det krävs också att något av de nämnda lagen går nollade in i avslutningen, och att Valbo går fullt. Målskillnaden är inte heller på Valbos sida, och man har också Väsby strax framför sig som också ska passeras.

Hemmalaget som har skeppat vidare backen David Westlund till Östersund, kaptenen Marcus Lindblom till Västervik och senast skyttekungen Joakim Axman till Hudiksvall är i och med det brandskattade, men lär ändå vilja sätta käppar i hjulet för offensivt starka Kallinge-Ronneby. Och segern nere i Ronneby med 2-1 har Valbo ändå med sig i bagaget.

Kallinge-Ronneby har faktiskt ett bra utgångsläge trots en sämre start i Allettan. Laget räknades mer eller mindre bort av experterna rätt tidigt i serien men nu har man 7 raka matcher med poäng, och två matcher mindre spelade än Vimmerby på fjärde plats och Hudiksvall på tredje plats. Två segrar under den här norrlandsturnén skulle sätta press på lagen ovanför som slåss om en Play Off 2 plats. Dessutom möter man efter kvällens drabbning mot Valbo, Hudiksvall borta imorgon fredag.

Men först ska vi ta Valbo mot Kallinge-Ronneby till Hesa Fredrik ljuder i NickBack Arena. Vi hoppas på en underhållande match.

 

//Stefan Österberg