Inför fredagens matcher i Allettan Södra

Det var en match under gårdagen där Kallinge-Ronneby besegrade Valbo med 5-1 på bortaplan. Det innebär att Valbo inte kan klättra upp på Play Off plats och har endast 3 matcher kvar på säsongen, medan Kallinge-Ronneby tog chansen för att jaga Vimmerby och Hudiksvall.

Full omgång ikväll fredag med följande matcher:

2018-02-16 19:00 Hudiksvalls HC  –  Kallinge-Ronneby IF
2018-02-16 19:00 Visby/Roma HK  –  Nybro Vikings IF
2018-02-16 19:00 Kristianstads IK  –  HC Dalen
2018-02-16 19:00 Huddinge IK  –  Vimmerby HC
2018-02-16 19:00 Väsby IK HK  –  Valbo HC

 

I Hudiksvall ska ett mycket formstarkt hemmalag dels haka på toppen med Kristianstad och Huddinge, men även hålla undan från jagande Vimmerby och Kallinge-Ronneby. Hemmalaget har fyra raka segrar, men har bara 3 matcher kvar i serien, varav det här blir den sista hemmamatchen innan Huddinge och Kristianstad väntar borta. De har

revansch att utkräva då Kallinge-Ronneby vann tidigare mötet med 3-2. Nyförvärven Henrik Marklund och Joakim Axman har redan presenterat sig i målprotokollet. Kallinge-Ronneby har 4 matcher kvar att spela, och 5 poäng att hämta in. Formen är god efter åtta raka matcher med poäng.

På Gotland ska tabellåttan Visby/Roma ta emot tabellsjuan Nybro Vikings. Båda lagen med 18 inspelade poäng, och en liten risk att Väsby som jagar under strecket ska komma ikapp. Därför är seger i den här matchen viktig då man i sådana fall definitivt säkrar Play Off 1. Nybro vann hemma med 4-2, och nu är formen jämngod på båda lagen. Backen Adam Rachidi väntas göra comeback efter långvarig skada i Visby/Roma och för Nybro är målfarlige Kim Runermark åter i spel.

Kristianstad var aktiva under sista veckans transferfönster, bland annat pga man dras med skador på Sonny Karlsson, Roger Olsson, Hampus Forsling, Jonas Halvarsson och Amil Krupic. Här gör Khalid Ibrahim och Christoffer Rasch debut för KIK, som jagar serieledande Huddinge fyra poäng framför. Dalen har fått sin målvakt Anton Svensson borta för resten av säsongen, och ska ta revansch från tidigare mötet med Kristianstad som KIK vann med 6-2.

Serieledarna Huddinge möter Vimmerby och kommer från 6 raka segrar. Man har gjort ett litet ryck med fyra poäng och innehar just nu platsen som leder till Hockeyettan Finalen mot segraren i Allettan Norra. Däremot förlorade man senast man mötte Vimmerby med 3-2. Vimmerby vill upp på Play Off 2 platserna, och har 2 poäng upp till Hudiksvall. Därför lär det bli en hård kamp om poängen i Björkängshallen ikväll.

Väsby möter Valbo i kvällens sista match, Valbo kan ej avancera till Play Off, medan Väsby måste gå rent på deras återstående fyra matcher. Nu drabbades laget av ytterligare en tung jobspost igår när poängkungen Christian Holmblad skrev på för Pantern. Båda lagen har därmed fått se några av sina mest framstående spelare försvinna till andra klubbar under Allettan. Väsby har idel segrar över Valbo under säsongen, och vi får se om Valbo kan mobilisera för att bryta den trenden.

Matcherna ses här:

 

//Stefan Österberg