Kristianstad tillbaka i toppen av Allettan Södra

Det spelades två matcher i den södra Allettan under söndagen, en som fullbordade omgång nio (Kallinge/Ronneby-Visby/Roma) och en från omgång 18 (Kristianstad-Väsby) vilket gör att samtliga lag nu spelat 16 matcher i Allettan Södra.

Kallinge/Ronneby – Visby/Roma 3-2

I Visby/Romas mål gjorde målvakten Sammy Gustafsson efterlängtad comeback efter skada och han fick att göra, 37 räddningar blev det i comebacken för den duktiga burväktaren.
Det var även Visby/Roma som inledde bäst och gjorde matchens första mål, efter tre minuters spel lyckades Mikael Adamsson spräcka Isak Edmans nolla och gästerna fick en kanonstart.
Men när Adam Rachidi visades ut för en tripping kvitterade KRIF. Notoriske målskytten Alexander Lunsjö stod för målet efter 10 minuters spel.
När sedan Sebastian Magnusson gav hemmalaget ledningen i numerärt underläge var det nog många av de 725 åskådarna som räknade med att KRIF skulle få gå till pausvila i ledning.
Men med bara tre sekunder kvar av perioden, under samma utvisning som Magnusson gjort mål kvitterade Mikael Adamsson för gästerna.
I den andra perioden fick Sammy Gustafsson och hans lagkamrater slita hårt för att freda sitt nät. KRIF spenderade stor del av perioden i anfallszon, mycket tack vare fyra raka utvisningar på gästerna men Gustafsson spelade stabilt i kassen och stoppade samtliga 18 skott han fick på sig i perioden.
Istället kom ledningsmålet för KRIF knappt nio minuter in i den tredje akten, Josef Ingman överlistade Gustafsson.
Visby/Roma valde att plocka ut Gustafsson med drygt två minuter kvar av matchen men lyckades inte få in pucken bakom Isak Edman och Kallinge/Ronneby tog tre viktiga poäng i jakten på en topp tre placering.

Kristianstad – Väsby 8-2

I Kristianstad var hemmalaget ute efter att ta över serieledningen från Huddinge och satte full fart från start.
Något som gav utdelning efter fem minuter när Malte Sjögren satte 1-0 för skåningarna.
Ludvig Wiita-Adamsson kvitterade för gästerna i powerplay efter nio minuter men bara drygt tre minuter senare kunde Tony Pappila ge Kristianstad ledningen på nytt.
I den andra perioden punkterade hemmalaget tillställningen.
Först gjorde Khalid Ibrahim sitt första mål för Kristianstad fram till 3-1 efter 3.22, William Wikman följde upp med att göra 4-1 efter 4.41 och Pappila ordnade 5-1 efter 9.44.
Innan perioden var över hade dessutom Fredrik Hansson ökat på hemmalagets ledning till 6-1 med sex minuter kvar av perioden och Kristianstad gjorde lite som de ville med sina motståndare.
I inledningen av den tredje perioden small det bakom Måns Johansson på nytt, efter 3.26 gjorde Christoffer Lindholm 7-1 och elva minuter senare avslutade Malte Sjögren hemmalagets målfyrverkeri när han satte 8-1.
Linus Pellfolk fick putsa till siffrorna när det återstod 1.41 av matchen men det var mest en formalitet.
Segern innebär att Kristianstad kliver upp i serietopp med två omgångar kvar att spela, två poäng före Huddinge.