Övik besegrade Västerås, Boden förnedrade Skövde & Piteå vände 1-4 till 5-4

Efter helgens matcher i den norra Allettan kan vi konstatera att det återstår nio matcher av serien innan den ska summeras och två av lagen får gå på sommarlov.
För Lindlövens del startar sommarlovet redan under måndagen då laget spelade sin sista match under söndagen.

Lindlöven – Piteå 4-5

Lindlöven gjorde en bra grundserie och hade höga förväntningar inför Allettan Norra men laget har haft stora bekymmer att vinna matcher och Bergslagsgänget får gå på tidig semester.
Sista matchen för säsongen spelades under söndagen när laget tog emot Piteå som fortfarande är på jakt efter en topp tre placering.
Hemmalaget började bäst och kunde i fem mot tre ta ledningen genom Markus Magnusson. Piteå kvitterade bara två minuter senare genom Jonatan Harju och 1-1 efter den första perioden kändes rättvist.
Den andra perioden bjöd på hela sex mål. Först gjorde Lindlöven 2-1 genom Jakob Marshall Olsson efter tre minuters spel. Fyra minuter senare ökade Måns Carlsson på till 3-1 och bara 29 sekunder senare ordnade Niklas Rigelius 4-1.
Då bytte Piteå målvakt för att få stopp på blödningen och det väckte gästerna ordentligt.
För efter nio minuter reducerade August Tornberg i powerplay, Marcus Sandström följde upp med 4-3 efter 15 minuter och med en minut kvar av perioden såg David Selberg till att det var helt jämnt i målskyttet på nytt.
I den tredje perioden märktes det att gästerna hade betydligt mer att spela för och halvvägs in i perioden fixade Joakim Högberg ledningsmålet för Piteå.
Lindlöven försökte komma ikapp i målprotokollet när de plockade ut Daniel Marmenlind och satsade på en extra utespelare i slutet men kvitteringen kom aldrig. Piteå höll ut och har nu tre poäng ned till fjärdeplatsen och två poäng upp till andraplatsen.

Mariestad – Kalix 6-2

I Mariestad tog hemmalaget emot Kalix i en match där hemmalaget var betydligt hetare och såg till att sätta dit sina målchanser.
Oskar Norlöv gjorde 1-0 i den första perioden när skaraborgarna fick en chans i powerplay.
Även 2-0 kom i powerplay, knappt 13 minuter in i mittperioden. Eddie Davidsson var sist på pucken innan den låg i nätet bakom Gustav Griborn.
Dryga minuten senare kom även 3-0 när Johan Dahlbom överlistade Griborn och Kalix tog per omgående sin timeout.
Innan perioden var till ända kunde Philip Andersson reducera och se till att det fortfarande var match i Katrinhallen.
Men när Oscar Olsson fixade 4-1 drygt tre minuter in i mittperioden gick luften ur gästerna.
William Pethrus ökade på ytterligare efter knappa nio minuter när Mariestad fick en ny chans i powerplay.
Dmitri Likhachyov putsade siffrorna för gästerna efter 15.31 men i slutskedet kunde Lucas Larsson sätta dit 6-2, även det målet i spel fem mot fyra.

Skövde – Boden 2-8

I Skövde möttes sexan och åttan i tabellen och det var därför viktiga poäng som stod på spel. Sjätteplatsen ger ju hemmaplansfördel i playoff 1 och kan vara skillnaden på att gå vidare till Playoff 2.
Gästerna spelade riktigt bra matchen igenom och var under stora delar fullständigt överlägsna sina motståndare.
Skotten i den första perioden vanns till exempel med 22-5 och det speglade matchbilden väldigt väl.
Lucas Hedlund gav gästerna ledningen efter 12.33, Oliver Lindgren ökade på till 2-0 efter 17.08 och innan perioden var över hade Anton Toolanen gjort 3-0 för gästerna.
Även den andra perioden gick på klara poäng till Boden.
Oskar Olsson lyckades förvisso reducera i fem mot tre, precis i samma sekund som Boden blev fyra spelare på isen och Skövde fick därmed inte spela vidare med en man mer.
Glädjen i hemmalaget blev kortvarig, för bara dryga minuten senare ordnade Fredrik Bergdahl 4-1 och fyra minuter senare kom 5-1 genom Sebastian Huczkowski.
Då tog Skövde sin timeout men det hjälpte föga, mindre än minuten senare kom nämligen 6-1 genom Emil Wikström.
I den tredje periodens inledning tog Skövde tag i spelet och reducerade efter fyra minuter genom Henrik Thegel men Johan Ceder såg till att gästerna återigen kunde öka på sin ledning efter knappa åtta minuter.
Med sex minuter kvar av matchen fastställde Emil Wikström slutresultatet när han gjorde 8-2 bakom en uppgiven David Persson-Thorsell och inför den sista helgen klättrar Boden upp på femte plats i tabellen.

Västerås – Örnsköldsvik 2-3

Örnsköldsvik har haft en tuff alletta och har varit avhängda ett tag, men den här helgen har laget steppat upp rejält och plockat full pott.
Under lördagen besegrades Lindlöven med 8-3 och under söndagen följde laget upp det genom att besegra storfavoriten Västerås på bortais.
Olov Håkansson gjorde 1-0 för Örnsköldsvik knappt fem minuter in i matchen när laget fick chansen i powerplay och tre minuter senare ökade Patrik Ström på till 2-0.
Conny Strömberg reducerade för Västerås efter 13 minuters spel men i inledningen av mittperioden ökade Olov Håkansson på till 3-1.
Johan Skiöld replikerade och såg till att det bara skiljde ett mål inför den tredje perioden när han fick in pucken bakom Michal Zajkowski med dryga två minuter kvar av mittakten.
I den tredje perioden var det hemmalaget som skapade chanserna och hade bud på kvittering flera gånger om men Zajkowski stod för några riktigt svettiga räddningar och såg till att Örnsköldsvik kunde hålla undan och besegra Västerås med 3-2.
Västerås har en match kvar att spela i Allettan innan det är dags för playoff-spel och för Örnsköldsviks del väntar två hemmamatcher nästa helg innan säsongen är slut.