Spännande avslutning väntar i Östra Fortsättningsserien

Endast ett lag som inte har något att spela för, och de är redan färdigspelade, det är förutsättningen inför sista omgången i Östra fortsättningsserien.

Nacka är klart för kvalserien till Hockeyettan för 2018-19, men de övriga sex lagen i serien är det fortsatt ovisst för inför matcherna på söndagen.

Tyresö/Hanviken 18 poäng +5 måste ta minst en poäng mer än Wings eller två poäng mer än Sollentuna för att undvika negativt kval. Tyresö/Hanviken möter Nyköping Gripen på bortaplan medan Sollentuna möter just Wings i Pinbackshallen.

Wings 19 poäng +1 har allt i egna händer då de vid seger klarar

sig utan kval. Då går de även om Sollentuna som ligger strax före dem på  20 poäng och +4. De klarar sig även vid förlust om Tyresö/Hanviken samtidigt förlorar.

Sollentuna kan på ett scenario hamna under strecket och få kvala sig kvar och det är vid förlust mot Wings, samtidigt som Tyresö/Hanviken vinner borta mot Nyköping Gripen.

Vallentuna med 22 poäng och -1 möter ledarna Hammarby i en match som kan avgöra seriesegern. Hammarby har 3 poängs marginal men även 9 plusmål jmf med Vallentuna. Det krävs alltså en klar seger för Vallentuna för att man ens kan vara nära att gå om Hammarby. För Hammarby räcker det dock med en poäng så är man oavsett övriga resultat klara för förkvalet till Play Off 1.

De som också skulle kunna nå ikapp Bajen är Nyköping Gripen, som också har 22 poäng och +2. Ett scenario är också att Vallentuna slår Hammarby ordinarie tid, och att Nyköping Gripen slår Tyresö/Hanviken ordinarie tid. Då får vi 3 lag på 25 poäng och målskillnadsaffärer.

Resultaten följer ni här

Ni ser matcherna här

//Stefan Österberg