Veckans Lag #8 – Allettan Södra

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått. Den här veckan har inneburit en riktig poängexplosion, framförallt på några försvarare.

Målvakt

Johan Kallio, Vimmerby (1)

Att med kort varsel få hoppa in i målet är inte alltid så lätt. Så blev fallet för Johan Kallio när Vimmerby mötte Huddinge borta. Tänkta starten Jonathan Stålberg skadades på uppvärmningen. Kallio var iskall, han gick in och spikade så gott som igen, och såg till att Vimmerby tog en mycket tung bortaseger i Huddinge.

Backar

Josef Ingman, Kallinge-Ronneby (3)

Tredje gången för Ingman i Veckans Lag under Allettan, men den spelskicklige backen får stort förtroende, och då syns man också extra mycket. Han började med en 0+2 meny uppe i Valbo, vid seger med 5-1 för KRIF, för att kvällen därpå vara inblandad i 3 av 5 mål vid 5-4 segern över Hudiksvall. Väl hemma i Ronneby igen så stod han för 1+1 i segermatchen mot Visby/Roma 3-2. Totalt blev det 1+6 på 3 matcher för Ingman denna vecka, som mer och mer verkar spela sig till ett kontrakt i en högre serie till kommande säsong.

Fredrik Lindblom, Kristianstad (1)

Den rutinerade, sympatiske Fredrik Lindblom bidrar väldigt ofta med gediget jobb för Kristianstad. Matchas hårt, men kanske inte får de stora rubrikerna så ofta. I och med värvningen av Tyringes Christoffer Rasch så fick Lindblom byta backpartner från trotjänare Acke Ringström vid sin sida, till Måns Hansson. Det tackade båda backarna för med att producera ordentligt, och hade vi haft 3 platser här, hade Måns Hansson också varit given. Nu var det Lindblom som stod för 1+3 och +4 i mötet med Dalen som Kristianstad vann lätt 7-3, och sen blev det ytterligare en assist under segermatchen mot Väsby med 8-2.

Forwards:

Sebastian Magnusson, Kallinge-Ronneby (1)

Den reslige forwarden har växt i takt med KRIFs formtopp och är nu mer eller mindre poängproducerande var och varannan match. 0+2 mot Valbo, sen ett viktigt mål mot Hudiksvall. Det vi minns är dock viljemålet 2-1 hemma mot Visby/Roma där Magnusson kliniskt lägger in pucken i friläge, uppvaktad av Visbyspelarna, dessutom i numerärt underläge.

Tony Pappila, Kristianstad (1)

Startade säsongen i Allsvenska Västervik, utlånad till Lindlöven för att under transferdeadline avsluta säsongen i Kristianstad. Men Pappila kunde inte fått en bättre start i sin nya klubb, värvad för att producera slog han till direkt. Mål mot Dalen, och därpå två mål mot Väsby. 3+0 på sina två första matcher för KIK bådar gott.

Alexander Lunsjö, Kallinge-Ronneby (2)

Poängkungen fortsätter gå starkt, och har bidragit i KRIFs samtliga tre matcher i veckan som varit. 2 assist mot Valbo byttes till 1+2 mot Hudiksvall, och avslutades under söndagen med 1+1 i den viktiga segern över Visby/Roma. Lunsjö leder nu Allettan Södras poängliga på 22 poäng.

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #7
Veckans Lag #6
Veckans Lag#5
Veckans Lag #4
Veckans Lag #3
Veckans Lag #2
Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg