Perfekt serie för Vännäs när den norra vårserien gick i mål

Den sista omgången av HockeyEttan Norra vår spelades under söndagen och det blev en odramatisk historia. Sedan någon vecka tillbaka hade det stått klart att Sollefteå skulle få spela negativt kval och att Vännäs kvalificerat sig för förkval till playoff. Sollefteå har sedan dess deklarerat att man kommer tacka nej till kvalet och söndagens match mot Asplöven var således klubbens sista i HockeyEttan för den här gången.

Om det fanns något lag med incitament att göra en bra avslutande omgång var det i så fall Vännäs, som i veckan reser till Köping för den första matchen i en serie bäst av tre där vinnaren går till playoff ett. Med två nyförvärv från lokalkonkurrenten Teg i truppen hade man inga större problem att besegra SK Lejon med 6-1 och fick ett fint formbesked inför kommande uppgifter.

I och med segern gick Vännäs genom vårserien med tio raka trepoängare och tränaren Mattias Lund menar att laget var motiverat att gå obesegrade genom serien.

– Att gå igenom en hel serie utan att tappa en enda poäng, det är inte så många som har fått vara med om det och det var den stora moroten inför matchen. Killarna gick ut och hanterade situationen bra och spelade med stor ödmjukhet. Den andra perioden idag är spelmässigt den bästa vi gjort i år, vi flyttar puck bra och rör oss fint samtidigt som vi sätter dit puckarna, summerar Lund på klubbens hemsida.

Vidare tror Lund på en tuff matchserie mot ett bra Köping.

– Vi måste ta med oss självförtroendet i spelet samtidigt som vi ska göra rätt saker där ute på banan, då ska vi kunna ge Köping en rejäl match. Men det blir såklart tufft, dom har vunnit sin serie där nere och är ett bra lag.

Vännäs lagkapten Fredrik Eriksson stod för tre assist och blev utsedd till matchens lirare mot Lejon. Eriksson är nöjd med hur laget spelat i vårserien och har planen klar för matcherna mot Köping.

– Vi har gjort en väldigt bra vårserie så vi ska ta med oss spelet rakt igenom. Vi ska spela tight hemåt och ta vara på chanserna när vi får dom. Sedan måste vi ha bra special teams, det är nog där matcherna kommer avgöras tror jag, säger Eriksson till Vännäs hemsida.

I Lombiahallen avslutade Kiruna säsongen med en 4-3-vinst mot Teg. David Krekula stod för två mål och tackade efter matchen supportrarna för det stöd som laget haft under säsongen.

– Jag vill tacka alla fansen och alla människor runt omkring laget som har stöttat oss den här säsongen. Det har varit en jäkligt rolig säsong. Den här unga truppen har varit enormt rolig att jobba med. Alla har verkligen dragit åt samma håll och alla har velat bli bättre varje dag, säger Krekula till klubbens hemsida.

 

Söndagens matcher i HockeyEttan Norra vår:

Vännäs-SK Lejon 6-1

Sollefteå-Asplöven 5-4

Kiruna-Teg 4-3

 

Sluttabell:

  1. Vännäs     35 p
  2. Kiruna      24 p
  3. Asplöven  18 p
  4. SK Lejon  13 p
  5. Teg             8 p
  6. Sollefteå    7 p

 

Sammanfattningsvis var Vännäs en klass för sig under vårserien och det blev tillslut aldrig speciellt dramatiskt kring vilket lag som skulle vinna serien och vilket lag som skulle hamna under kvalstrecket i botten. Ser man på de individuella utmärkelserna är det även där Vännäs för hela slanten. Petter Segersten vann seriens både poäng- och målliga med sju mål och totalt 14 poäng och i målvaktsligan var Marcus Evertsson den målvakt som stått fler än fem matcher med bäst räddningsprocent.

 

//Marcus Malmsten