Idel favoritsegrar i Allettan Södra under onsdagkvällen

Nybro-Kristianstad 1-3

Bortalaget Kristianstad ville behålla sin serieledning, och ta ännu ett steg närmare Hockeyettan Finalen, motståndarna Nybro hade redan säkrat spel i Play Off 1.

Herman Hansson gav gästerna ledningen med ett riktigt slumpmål till 0-1, ett lyft från mittzon som via en hög båge ställde Hugo Fagerblom som helt sonika tappade in pucken i mål. Snöpligt för hemmalaget, men det var Kristianstad som hade greppet i den första perioden.

Kvitteringen till 1-1 kom i andra perioden, efter ett powerplay där Samuli Kivimäki avlossade sitt fruktade direktskott på pass från Erik Näslund. Nybro fick lite mer utrymme i den andra perioden och vann också skotten med 11-5. Kristianstad återtog ändå ledningen då Fredrik Lindblom slängde in ett skott från blå och återigen såg det ut som det ställde Fagerblom i Nybros mål.

Daniel Andersson fick avgöra i öppet mål med dryga minuten kvar

Valbo-Vimmerby 1-6

En match där ett sargat Valbolag mötte ett högmotiverat Vimmerby som även de saknade ett par viktiga spelare. Matchen avgjordes redan i första perioden där Vimmerby gjorde 4-0 på hemmalaget. Sebastian Åkesson stod för två av målen i den första perioden medan Jakob Karlsson assisterade till 3 av de 4 första målen.

Men det skulle komma mer från Karlsson och förstafemman, andra perioden enda mål stod målkungen Markus Modigs för, då var även det hans andra mål i matchen. Assisten kom såklart från Jakob Karlsson.

Endast 56 sekunder in i tredje perioden gjorde Vimmerby 0-6 genom Robin Höglund, och för femte gången under kvällen så var det Jakob Karlsson som låg bakom målet. Fantastiskt bra poängskörd för Karlsson i denna match som Vimmerby till slut vann med 6-1, efter en reducering av unge lovande Atle Lunaas-Isberg. Vimmerby behåller därmed tredjeplatsen som innebär Play Off 2, samma poäng och fyra plusmål tillgodo på Kallinge-Ronneby.

Huddinge-Hudiksvall 3-2

Båda lagen hade i allra högsta grad att spela för innan kvällens match, Hudiksvall hade fortfarande chansen på Play Off 2 plats medan Huddinge jagar Hockeyettan Finalplatsen.

Hudiksvall tog ledningen efter drygt 9 minuter genom Patrik Elfsberg som tog hand om sin egna retur, efter att han styrt Simon Löfs backskott. Huddinge fick in en kvittering innan periodens slut, ett riktigt vackert powerplaymål, en patenterad variant där Måns Krüger hittade fram med diagonalpasset till Fabian Lundh som placerade in 1-1.

Andra perioden fick inga mål förrän det återstod knappt fyra minuter. Då sköt Marcus Lissäng ett snabbt direktskott på passning från Martin Eklund, och Måns Krüger som vann tekningen i situationen innan. Skottet var både hårt, välplacerat och snabbt, så att varken kameraman eller Magnus Åkerlund i mål hann med, 2-1 till Huddinge. Hudiksvall kvitterade genom Oscar Bergkvist som fick ett friläge och inte gjorde något misstag till 2-2.

Tredje perioden gav Huddinge ett flertal chanser att avgöra, men det dröjde till Huddinges fjärde powerplay som han slog till igen, Marcus Lissäng, den här gången lirkade han upp pucken högt efter att smugit ned på bortre stolpen. Hudiksvall kom inte närmare och det blev en rättvis Huddingeseger till slut även om de två första perioderna var jämna. Hudiksvall har därmed ingen chans att nå Play Off 2, utan startar i Play Off 1.

Väsby-Kallinge/Ronneby 3-6

KRIF jagar en plats bland de tre främsta men i kvällens match mot Väsby på bortaplan började det lite tyngre. Andreas Maier bombade in 1-0 i powerplay på ett direktskott efter fint förarbete av Christoffer Gozzi. Två minuter senare hade KRIFs nyförvärv Juuso Rajala kvitterat, även det i powerplay. Och bortalaget kunde också ta ledningen innan perioden var slut, Andreas Nordfeldt målskytt på Alexander Lunsjös passning. Skotten var anmärkningsvärda i perioden, hela 27-7 till Kallinge/Ronneby.

I andra perioden var det dags för Oskar Lindgren att stänka in 1-3 i powerplay, innan Karl Olofsson utökade till 1-4, även det i powerplay såklart. Klart grepp om händelserna för KRIF, men det blev en reducering genom Linus Pellfolk i Väsby precis innan Hesa Fredrik ljöd.

Tredje perioden var knappt två minuter gammal när Alexander Heiver avgjorde för KRIF till 2-5. Väsby hann med en reducering ytterligare men KRIF fick sista ordet med ett mål i tom bur och segern med 3-6 var ett faktum. En hård strid med Vimmerby väntar i den sista omgången om vilket lag som tar den sista Play Off 2 platsen.