Inför förkvalet: Tranås-Hammarby

För en del av lagen i HockeyEttan gick säsongen 2017/2018 i mål under helgen 17-18/2.
Men för en del av klubbarna väntar kvalspel, både för lagen som ska försvara sin plats i HockeyEttan och för 20 av lagen i HockeyEttan finns chansen att ta sig hela vägen till Allsvenskan.

Under torsdagskvällen inleds kvalspelet uppåt i seriesystemet för fyra av lagen när Förkvalet till playoff startar.

I den här artikeln ska vi fokusera på förkvalet mellan segraren av den Södra vårserien och segraren i den Östra serien.

I söder vann Tranås AIF IF fortsättningsserien med fem poängs marginal ned till Halmstad.
Laget förlorade endast en match i vårserien, premiären borta mot Halmstad efter straffar.
-Det är ju vår enda förlust och det gav väl Halmstad lite luft under vingarna men vi är nöjda med serien och ser fram emot playoff-spelet, meddelar Charles Franzén.

I Grundserien slutade Tranås på den försmädliga sjätteplatsen och missade Allettan med minsta möjliga marginal, en poäng mindre än HC Dalen och hade det inte varit för att laget i den näst sista omgången hemma mot Vimmerby bara lyckades vinna efter straffar hade det blivit spel i Allettan Södra istället.
– Klart vi hade hoppats på att ta oss till Allettan, men Dalen gjorde en bra höst och slog oss båda matcherna, vi avslutade ändå grundserien med att plocka 17 av 18 möjliga poäng och det var inte i matchen mot Vimmerby som vi tappade Allettanchansen, anser Franzén.

Bästa poängplockaren i laget har varit kaptenen Eric Gustafsson som gjort 40 poäng hittills.
I vårserien var Sebastian Ottosson lagets bästa poängmakare med 10 mål och 9 assist.

På andra sidan rödlinjen står Hammarby Hockey och väntar.
– Vi har respekt för Hammarby men vi har koll på hur de spelar, vi vill vidare och vi kommer behöva göra bra insatser för att ta oss vidare och förbereder oss på så bra sätt vi kan.
– Jag räknar med att de, precis som vi vill vinna första matchen för att ha två chanser på sig att avgöra i helgen men det är klart vi vill spela vidare även efter den här helgen, fortsatte Franzén.

När det kommer till vad som kommer att bli viktigast i matchserien anser Franzén att det är dags att plocka fram de berömda hockeyklyschorna.
– Powerplay, boxplay, målvaktsspelet och att följa matchplanen.

Stockholmarna slutade åtta i grundserien och var aldrig nära att ta sig till Allettan Södra, till slut blev det tolv poäng som skiljde Hammarby från en plats i den ädlare serien.
Men i vårserien har laget vuxit och vann serien med klar marginal, fem poäng ned till Sollentuna.

-Jag halkade in på ett bananskal i mitten av oktober ungefär men laget hade haft det tufft dessförinnan, men vi har blivit bättre och bättre även om vi fortfarande blandar toppinsatser med väldigt djupa dalar, vi har haft lite för rejäla dippar och det jobbar vi på att få bort, meddelar tränare Tommy Latva.

Bästa poängplockaren i Hammarby i vårserien var Nestor Plarsmo som stod för 16 poäng (10+6) på tolv matcher, i grundserien hette poängkungen i laget Magnus Kullerback som gjorde tre mål och 17 assist.

-Det ska bli oerhört spännande och intressant att få möta Tranås, de har ett bra lag med många bra spelare och det gäller att vi lyckas spela på vår högsta nivå och att vi lyckas stänga ned dem om vi ska ha chansen, resonerar Latva.
– Klart vi har respekt för Tranås men vi har inte gett upp på förhand även om vi räknar med tuffa matcher, det ska bli en rolig utmaning, avslutar Latva.

På förhand får väl Tranås räknas som favorit, men stämmer allt för stockholmarna så kan det bli en jämn matchserie och i så fall har Hammarby en bra chans att störa Tranås.

Kan du inte vara på plats under matcherna så finns länkar till webbsändningarna här nedanför:

Match 1 Hammarby-Tranås

Match 2 Tranås-Hammarby

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath