Inför toppmötet: ”Det är dags att smälla dom på näsan”

Det spelas endast en match i den norra AllEttan under onsdagskvällen när Mariestad tar emot Västerås hemma i Katrinhallen. Båda lagen är i allra högsta grad involverade i toppstriden där Västerås inför kvällens match ligger på en andraplats med 34 inspelade poäng tätt före Piteå som innehar den åtråvärda tredjeplatsen. Tätt där bakom jagar Mariestad på 29 poäng, anmärkningsvärt är dock att Skaraborgarna spelat två matcher mindre än Västerås och kommer med betydligt bättre dagsform efter att ha vunnit mot Boden och Kalix i helgen. Värre är det för Västerås som trots en tillspetsad trupp åkte på dubbla förluster p

å hemmais mot Piteå och Örnsköldsvik.

Mariestads Christian Hägg var nöjd med spelet i helgen som gick.

– Mot Boden var det tight, inget av lagen bjöd på någonting. Ganska liknande match mot Kalix dagen efter men vi vinner matchen främst på grund av ett bra powerplay, säger Hägg till klubbens hemsida.

Nu väntar tuffare motstånd mot ett Västerås som garanterat vill studsa tillbaka efter helgens förluster.

– Vi möter Västerås i ett jättebra läge. Dom har lite nytt folk och hade en tung helg samtidigt som vi hade en jättebra helg. Det är bara att gå ut och spela på samma sätt som vi gjort nu de senaste matcherna, avslutar Hägg.

Västerås har vunnit samtliga tre möten mellan lagen under säsongen men frågar man Mariestads William Pethrus kommer det att se annorlunda ut ikväll.

– Ikväll är det vi som ska komma ut och ta tag i taktpinnen och visa vart skåpet ska stå. Det är dags att smälla dom på näsan, säger Pethrus till Mariestads hemsida och tror vidare på en underhållande match.

– Det är en toppmatch där båda lagen har mycket att spela för. Det kommer nog bli en jäkla hög fart och en bra match.

 

//Marcus Malmsten