Västerås avslutade Allettan med vinst – efter självmål

En enda match spelades under onsdagskvällen i den Norra Allettan.
Toppmötet Mariestad BoIS HC mot VIK Västerås HK.

Lagen hade mötts vid tre tillfällen under säsongen inför kvällens match och vid samtliga bataljer har det varit Västerås som dragit det längsta strået, 4-3, 3-1 och 5-1.

Mariestad var därmed på jakt efter säsongens första poäng mot Västerås men hade svårt att komma igång under inledningen och blev rejält tillbakapressade av gästerna.
Det var även gästande Västerås som tog ledningen efter drygt åtta minuters spel, Fredrik Hetta skar in i banan och levererade ett hårt handledsskott precis ovanför Tobias Sandbergs klubbhandske och satte dit ledningspucken.
Efter målet trodde de flesta i Katrinhallen att Västerås skulle öka farten ytterligare och gå ifrån målmässigt.
Men så blev det inte, istället var det Mariestad som vaknade till av målet, slog lite bättre passningar och lyckades trycka ned Västerås i försvarszon.
Mariestad jobbade och slet, levererade skott i parti och minut mot Marcus Dahlbom

men burväktaren var stabil.
Efter drygt 16 minuters spel var han dock chanslös.
Oskar Norlöv spelade pucken in i banan, där fanns Douglas Lögdal som snyggt stötte till pucken och friställde Ahlbin Hernod. Han skickade upp pucken i Dahlboms högra kryss och såg till att det var oavgjort inför fortsättningen.
Den andra perioden var en jämn historia och det blev lite grinigare på isen, en aning mer gruff vid avblåsningarna och det märktes att det var viktiga poäng som stod på spel i Katrinhallen.
Men perioden blev mållös, tack vare två riktigt bra burväktare i Tobias Sandberg och Marcus Dahlbom.
I den tredje perioden var det hemmalaget som inledde bäst, de åkte mycket skridskor och det tvingade Västerås att ta utvisningar.
Men trots att Mariestad har haft det i särklass bästa powerplay-spelet, sett till % så lyckades de inte få in pucken bakom Dahlbom, lägen fanns men målvakten stod på huvudet och räddade i alla möjliga och omöjliga vinklar.
När sedan Västerås fick chansen att spela med en man mer på isen lyckades Mariestad försvara sig väl och det kändes som att matchen var på väg mot förlängning. Men när Johan Frick, till synes utan någon press skulle skicka iväg pucken efter 13.18 så fick han träff på pucken med fel del av klubbladet och pucken gick istället in i mellan benen på Tobias Sandberg och helt plötsligt var gästerna i ledning igen.
Mariestad försökte komma tillbaka men Västerås försvarade sig förtjänstfullt och kunde utan några överdrivna bekymmer freda sitt mål och fick till sist med sig ytterligare ett mål på pluskontot.
Under en avvaktande hemmautvisning skulle Västerås lägga in pucken i tom kasse men när Fredrik Johansson skulle lägga in pucken blev han nedriven och domare Andreas Röhr dömde mål för Västerås.
Segern innebär att Västerås kommer att sluta som sämst trea i Allettan Norra och därmed är klara för Playoff 2.
Mariestad har fortfarande chansen att även de sluta topp tre i tabellen men då kommer det att krävas två segrar under lagets sista omgångar nu i helgen.