Inför avslutningen av Allettan Norra

Det återstår åtta matcher i Allettan Norra, eller två omgångar om ni så vill.
Vi vet redna nu att Lindlöven och Örnsköldsvik kommer att gå på sommarledighet när Allettan är färdigspelad och för Lindlövens del var det förra söndagen.
Vi vet också att Västerås som spelade sin sista match i onsdags kan sluta som bäst tvåa, under förutsättningen att Borlänge inte får storstryk under de avslutande omgångarna, då kan Västerås faktiskt gå upp i topp på bättre målskillnad.

I övrigt är det kamp om samtliga platser i tabellen, Örnsköldsvik avslutar säsongen mot de båda skaraborgslagen Skövde på lördagen och Mariestad på söndagen.
För Skövdes del krävs seger under lagets båda matcher i helgen för att ha någon chans att nå den åtråvärda sjätteplatsen i tabellen, förra helgen saknades en hel del spelare på grund av sjukdom och det är oklart hur läget i truppen ser ut i skrivande stund, det sista undertecknad hört är att det fortfarande finns några frågetecken.
Skövde ligger på åttonde plats och har fyra poäng upp till Östersund på sjätteplatsen, ingen omöjlighet men det kommer krävas extremt hårt jobb om Skövde ska lyckas få med sig sex poäng hem, samtidigt som Östersund får ta maximalt en poäng under helgens matcher.

Mariestad inleder helgen med match borta mot Piteå under lördagen i en match om tredje platsen, det skiljer tre poäng mellan lagen och det kommer garanterat bli åka av i LF Arena under lördagseftermiddagen.
På söndagen avslutar Mariestad Allettan Norra med match mot avsågade Örnsköldsvik men man kan väl tänka sig att Örnsköldsvik vill avsluta serien på bästa sätt och visa att man faktiskt bordevarit med och krigat om en playoff-plats.

Piteå tar precis som Örnsköldsvik emot de två skaraborgslagen i helgen, först Mariestad i en het batalj på lördagen innan Skövde väntar i avslutningen.
För Piteås del finns chansen att nå första platsen i teorin men då krävs det två segrar under helgen samtidigt som Borlänge inte får ta någon poäng på sina två avslutande matcher.
Piteå har dessutom revansch att utkräva på söndag då Skövde vann senaste mötet lagen emellan.

Serieledande Borlänge avslutar serien i norr även de, Kalix väntar i PART-Arena under lördagen och Boden i Björknäshallen på söndagen.
Dalkarlarna behöver bara få med sig två poäng från helgen för att vinna serien och därmed avancera till HockeyEttan Finalen. Något som tränare Dennis Hall har full koll på inför helgen. Men de kommer garanterat få kämpa för sina poäng, för Kalix ligger precis ovanför Skövde i tabellen med bättre målskillnad och vill med all säkerhet fortsätta ha skaraborgarna efter sig när tabellen summeras på söndag.

Under söndagen väntar som sagt Boden och de slåss om femte och sjätte plats med Östersund, båda lagen vill naturligtvis sluta så högt upp i tabellen som möjligt för att få välja så tidigt som möjligt inför playoff 1, som väljs på måndag.
Skulle Boden vinna båda matcherna i helgen finns möjligheten att klättra upp på fjärde plats om Mariestad förlorar båda sina matcher. Christian Nyman i Boden ser fram emot mötet med Östersund under lördagen.

Östersund ligger på sjätte plats i tabellen med två omgångar kvar och har skapat sig ett bra utgångsläge för att bli ett av lagen som får välja motstånd i playoff 1, laget har fyra poäng ned till Kalix och Skövde och satsar naturligtvis på att behålla det avståndet och sluta bland de sex första lagen, de har dessutom bara en poäng upp till Boden och kan kliva upp på femte plats om resultaten går deras väg.

Matcherna livesänds på HockeyEttan TV om du inte har möjlighet att vara på plats och länkar till matcherna hittar du här nedanför. Nedsläpp är 16:00 på lördag och 15:00 på söndagen i samtliga matcher.

Örnsköldsvik – Skövde

Piteå – Mariestad 

Boden – Östersund

Kalix – Borlänge 

Örnsköldsvik – Mariestad

Piteå – Skövde 

Boden – Borlänge

Kalix – Östersund

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes