Kvitterat i förkvalet

Både Vännäs och Tranås var tillbaka på hemmaplan efter att ha förlorat under torsdagen och var piskade att vinna för att hålla säsongen vid liv. De båda hemmalagen höll dock för favoritskapet och tvingade fram en tredje och helt avgörande match både i både Vännäs Ishall och Stiga Arena under söndagen.

Vännäs-Köping 4-1 (1-1 i matchserien)

Köping vann rättvist den första matchen mellan lagen i torsdags och reste till Umeå med två matchbollar i bagaget. Tobias Sjökvist gjorde två mål och var inblandad i precis allt i offensiv väg för Köp

ing men inför eftermiddagens match hade Vännäs gjort sin läxa. Trots att bortalaget fick iväg 25 skott på Marcus Evertsson i Vännäskassen lyckades man effektivt stänga ner Köpings offensiva spel och David Lennartssons 1-1-kvittering i början av den tredje perioden var det enda målet man lyckades göra. Desto effektivare var det i Vännäs, där den stora segerorganisatören var lagkaptenen Fredrik Eriksson som stod för tre assist från sin backplats. Med tre mål inom loppet av tre minuter i slutet av matchen gick gick man från 1-1 till 4-1 och visade prov på sin effektiva offensiv när man stängde matchen.

Tranås-Hammarby 5-3 (1-1 i matchserien)

Hammarby tog något överraskande hem den första matchen och mötte under lördagen ett taggat Tranås. David Bremer gjorde 1-0 i powerplay redan fyra minuter in i matchen och efter det släppte hemmalaget aldrig greppet om matchen. Sebastian Ottosson gjorde två mål i den andra perioden när Tranås utökade ledningen till 4-1 och matchen kändes redan där avgjord. 5-1 kom relativt omgående i tredje och två reduceringar senare var slutsiffrorna 5-3 spikade.