Tranås och Köping till Playoff 1

Under söndagseftermiddagen skulle det avgöras vilka lag som skulle kvalificera sig för playoff ett när matchserierna Vännäs-Köping och Tranås-Hammarby båda spelade den tredje och direkt avgörande matcher.

I Vännäs ishall hade hemmalaget momentum från gårdagens vinst när man kvitterade matchserien och höll säsongen vid liv. Det var dock Köping som började matchen bäst och gjorde 0-1 redan efter fyra minuter genom Marcus Viitanen. Matchen var tuff och jämn och det skulle dröja ända till slutet av den andra perioden innan  nästa mål kom, även då från Köping. Jonathan Ström satte 0-2 i numerärt överläge och Vännäs var i brygga inför tredje akten där allt skulle avgöras. Matchen fortsatte att präglas av utvisningar och Petter Segersten gav Vännäs vitting när han reducerade i powerplay med drygt fem minuter kvar. Närmare än så kom man dock aldrig och Köping kunde hålla undan och vinna med 1-2.

Vännästränaren Mattias Lund var givetvis besviken över säsongsavslutet.

– Dom kommer ut lite hetare än oss idag. Vi ville åt samma saker som igår men känslan var att energin fanns mer hos dom än hos oss. Sedan låter vi dom spela ut lite mer idag än igår och det blir ju avgörande, summerar Lund på klubbens hemsida.

Även Vännäskaptenen Johan Örnberg tyckte att laget inte kom upp i samma standard som igår.

– Vi fick inte riktigt fast dom i deras zon och fick inte lika långa anfall som igår. Sedan kändes det lite som att den där sista millimetern saknades för oss, säger Örnberg till Vännäs hemsida och menar vidare att matchserien var en jämn historia.

– Det är två bra lag men Köping drar det längsta stråt idag, men jag tycker det var jämnt. Första matchen spelade vi dåligt men sen är det två jämna matcher.

I söndagens andra match höll hemmalaget Tranås för favorittrycket när man besegrade Hammarby med klara 4-0 och kan därmed börja förbereda sig på playoffspel. Kristoffer Backman gjorde 1-0 för smålänningarna redan efter dryga minuten och man släppte efter det aldrig taget om matchen. Innan slutsiffrorna skrevs till 4-0 hade Backman hunnit med ytterligare ett mål och även Adam Johansson och Filip Petersson hamnade i målprotokollet. I kassen stod Victor Johnson för en stabil insats när han räddade samtliga 40 Hammarbyskott.

Imorgon, måndagen den 26:e februari, klockan 12:00 hålls valet av motståndare till PlayOff 1 live från Studio HockeyEttan i Stockholm. Anders Fredriksson leder programmet tillsammans med expertkommentatorn L-G Jansson och Svenska Ishockeyförbundets representant Tibor Gregor