Veckans Lag #9 – Allettan Södra

Säsongens sista Veckans Lag presenteras här innan vi sammanställer vilka spelare som tar plats i Säsongens Lag för Allettan Södra. Men här har vi de spelare som utmärkte sig under de två sista omgångarna i den Södra Allettan, från Hudiksvall, Kalling/Ronneby, Vimmerby och Dalen.

Målvakt

Magnus Åkerlund, Hudiksvall (3)

Det blev en seger och en förlust för Hudiksvall i deras sista två omgångar. Men det var uddamålet åt båda hållen, och en som stack ut, framförallt i segern borta mot Kristianstad var Magnus Åkerlund. 27 räddningar, och flera tongivande ageranden gör att Åkerlund tar plats för tredje gången efter jul.

Backar

Marcus Lissäng, Huddinge (1)

Lagom till Play Off och Hockeyettan Finalen så har ytterligare en back klivit fram i Huddinge. Vi har varit vana att se Adam Hansen, Alexander Anderberg och Erik Ullman i poängprotokollet. Nu har även Marcus Lissäng kommit igång. Först avgjorde han mot Hudiksvall med två mål, varav matchavgörande 3-2, och följde upp det med att göra 1+1 mot Valbo, där han också blev matchvinnare när han sköt 3-1 målet. 3+1 är riktigt bra av Lissäng som är i form, och som ger han första utmärkelsen i Veckans Lag.

Martin Ekström, Kallinge/Ronneby (1)

Han avgjorde med 17 sekunder kvar mot Hudiksvall för två veckor sedan, och efter det har Ekstr

öms poängproduktion stadigt ökat. Mot Väsby blev det seger för KRIF med 6-3 och Ekström var inblandad i ett av målen, i serieepilogen mot Nybro blev det seger med 7-4. Då slog Ekström till med 2+2 och därmed tar han plats för första gången under säsongen i Veckans Lag.

Forwards

Daniel Håkansson, HC Dalen (1)

Genom att göra tre mål i en och samma match och dessutom ligga bakom det fjärde i Dalens seger borta mot Visby/Roma med 4-2 är självklart något som sticker ut när vi ska summera Veckans Lag. Målkungen Daniel Håkansson klev fram när Dalen behövde det, och det innebar också att Dalen knep en viktig sjätteplats.

Markus Modigs, Vimmerby (4)

Skyttekungen i Allettan Södra kniper den sista platsen i Veckans Lag, framför näsan på Nybros Samuli Kivimäki som gjorde hattrick i sista omgången. Modigs vecka var ändå lite mer utmärkande, i segern mot Valbo blev det två mål och +4 i statistiken. Modigs var som vanligt där han brukar vara, där det luktar målchanser. I den sista omgången var han faktiskt den som sköt Vimmerby till Play Off 2, först kvitterade han till 1-1 i den första perioden, och sen avgjorde han med 4-3 i den sista perioden. Modigs stannar på 4+0 den sista veckan, och tar sin fjärde inteckning i Veckans Lag.

Jakob Karlsson, Vimmerby (1)

Jakob Karlsson har varit nära flera gånger under Allettan att ta en plats i Veckans Lag. Men när Vimmerby krossade Valbo borta med 6-1 så gjorde Karlsson så stora avtryck att han blev given i Veckans Lag. Fem assist och +5 i statistiken är starkt att leverera i en och samma match. Han assisterade även till ett mål i sista omgångens segermatch mot HC Dalen vilket gör att Jakob gör 0+6 under sista veckans spel.

 

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #8
Veckans Lag #7
Veckans Lag #6
Veckans Lag#5
Veckans Lag #4
Veckans Lag #3
Veckans Lag #2
Veckans Lag #1