Så var första rundan av Playoff 2

Tranås-Kristianstad 1-2

Kristianstad stod pall för favorittrycket men fick med nöd och näppe med sig segern hem från Tranås. Efter två mål i mitten av den första perioden av Daniel Andersson och Johan Skinnars hade bortalaget kopplat ett stadigt grepp om matchen, men Tranås skulle ge favoriterna från Skåne en kamp ända in i det sista. Andra perioden skulle bli mållös och matchen tände till rejält när hemmalaget reducerade till 1-2 genom Robin Johansson med halva den tredje perioden kvar att spela. Trots forcering i slutminuterna kunde dock Kristianstadsmålvakten Joel Gistedt freda målburen matchen ut och matchen slutade 1-2. Tungt för Tranås som hade behövt en hemmaseger och mycket tyder nu på att Kristianstad kan avgöra matchserien på hemmaplan i helgen.

Visby/Roma-Vimmerby 4-2

Ett effektivt Visby/Roma lyckades besegra det högre rankade laget Vimmerby i en match där bortalaget trots förlusten hade stort spelövertag. Visby/Roma började dock bäst och matchen var knappt 17 minuter gammal när Carl Ericson sköt 3-0 i en förstaperiod där allt gick hemmalagets väg. Vimmerby sköt dubbelt så många skott på mål men lyckades inte få hål på duktiga Sammy Gustavsson i Visbykassen. Resten av matchen fortsatte på samma inslagna väg, Vimmerby sköt och sköt men det var Visby som gjorde målen. Efter en mållös andraperiod kom 4-0 dryga fem minuter in i tredje och matchen var avgjord. Vimmerby reducerade två gånger om men nog hade man velat ha bättre utdelning på sina 57 skott mot Gustavssons mål och matchserien ser oviss ut när lagen möts igen på fastlandet i helgen.

Kalix-Piteå 2-5

Norrbottenderbyt mellan glödheta Kalix och topptippade Piteå hade på förhand allt man kunde önska för en underhållande matchserie. I kvällens match var det dock aldrig något tvivel om vilket lag som höll i taktpinnen. Piteå styrde och ställde lite som man ville och hade dessutom ledningen i stort sett hela matchen och vann rättvist med 2-5. Det började redan tidigt i den första perioden när Oscar Öhman gav gästerna ledningen, som dock kvitterades av Johan Pettersson (vem annars?) sent i samma period. Piteå skulle dock få ett psykologiskt viktigt ledningsmål med bara sekunder kvar av perioden när Emil Wrenman sköt 1-2. Därifrån var det Piteå för hela slanten och segern var tillslut aldrig riktigt hotad. Nu vänder matchserien till Piteå där Kalix behöver vinna två raka matcher för att hålla säsongen vid liv.

Mariestad-Västerås 4-1

Västerås hade vunnit samtliga fyra möten mellan lagen under säsongen och det såg ut som att sviten skulle hålla i sig när Fredrik Johansson gav gästerna en rättvis ledning med endast fyra sekunder kvar av den andra perioden. Fram till dess hade Västerås varit det bättre laget men vad som väntade i den tredje perioden skulle bli en uppvisning i effektivitet av hemmalaget. Redan efter knappt en minut gjorde Erik Olsson 1-1 och bara sekunder senare gav Eddie Davidsson Mariestad ledningen. Lucas Larsson gjorde 3-1 i mitten av perioden och Douglas Lögdal satte spiken i kistan med sitt 4-1 i öppen kasse. Mariestad hade vänt matchen med sina fyra mål på sex skott i den tredje perioden och stor hjälte blev Douglas Lögdal som utöver sitt mål stod för två assist. Kniven är nu mot strupen för topptippade Västerås som behöver vinna sina två hemmamatcher för att inte riskera att missa kvalserien.

Boden-KRIF 1-2

Kallinge-Ronneby hade gjort den långa resan upp till Boden för att försöka ge sig själva ett bra utgångsläge inför helgens hemmamatcher. Matchen var jämn, tät och målsnål där dock Boden hade de vassare målchanserna samt skottövertag. Andreas Nordfeldt gav dock gästerna ledningen i mitten av den andra perioden och det skulle dröja till slutet av den tredje perioden innan storpubliken i Björknäshallen skulle få se nästa mål. Avslutningen blev högdramatisk, för när Christian Pettersson kvitterade matchen med knappt två minuter kvar trodde nog de flesta på förlängning. KRIFs Hampus Olsson hade dock andra planer, för med endast 35 sekunder kvar av matchen avgjorde han med sitt 1-2-mål och matchserien vänder söderut till Blekinge med Kallinge-Ronneby i förarsätet.