ons 20 feb Slut
Hockeylag TYR 3
Hockeylag KAL 6
ons 20 feb Slut
Hockeylag HEL 2
Hockeylag HAL 3
ons 20 feb Slut
Hockeylag MRM 2
Hockeylag DAL 5
ons 20 feb Slut
Hockeylag HLS 5
Hockeylag VIM 4
ons 20 feb Slut
Hockeylag KRI 6
Hockeylag GRU 2
ons 20 feb Slut
Hockeylag KRF 4
Hockeylag MAR 3
ons 20 feb Slut
Hockeylag HUD 4
Hockeylag TRA 5
ons 20 feb Slut
Hockeylag VRH 3
Hockeylag TRO 1
ons 20 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag SIK 1
ons 20 feb Slut
Hockeylag LIN 3
Hockeylag MAL 5
ons 20 feb Slut
Hockeylag SUR 4
Hockeylag ARB 1
ons 20 feb Slut
Hockeylag ÖRN 2
Hockeylag SKL 3
ons 20 feb Slut
Hockeylag THO 5
Hockeylag KIR 1
ons 20 feb Slut
Hockeylag TIF 5
Hockeylag VBK 10
ons 20 feb Slut
Hockeylag NYK 6
Hockeylag HIF 1
ons 20 feb Slut
Hockeylag SEG 4
Hockeylag SHC 6
ons 20 feb Slut
Hockeylag VHC 1
Hockeylag HHC 4
ons 20 feb Slut
Hockeylag PIT 4
Hockeylag ÖST 3
ons 20 feb Slut
Hockeylag ESK 2
Hockeylag BHF 4
ons 20 feb Slut
Hockeylag VSB 5
Hockeylag KÖP 1
tis 26 feb 19:00
Hockeylag THO -
Hockeylag PIT -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag VIM -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag KÖP -
Hockeylag HHC -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag HLS -
Hockeylag TRO -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag VSB -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag HUD -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag KAL -
tis 26 feb 19:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag VRH -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag THO -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag ESK -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag KÖP -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag HLS -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag FOR -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag KAL -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag SEG -
fre 01 mar 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag MAR -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag THO -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag VIM -
Hockeylag ESK -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag KÖP -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag HLS -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag FOR -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag HUD -
Hockeylag KAL -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag SEG -
lör 02 mar 16:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag MAR -

Grattis Mästarna – Borlänge vinnare av Hockeyettan Finalen

Borlänge HF är klart för spel i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Det blev laget efter att vunnit i två raka matcher mot Huddinge, och segersiffrorna skrevs till 5-2.

Huddinge var piskade att vinna kvällens match, för att hålla liv i matchserien, men det var Borlänge som fick en rivstart. När Joel Källström Englund gjorde 1-0 i numerärt underläge efter endast 2.43 i den första perioden. Källström Englund snodde åt sig pucken när Huddinges Erik Ullman sköt pucken mitt på benskyddet hos Borlängespelaren. Väl ensam med Huddinges målvakt Rasmus Hedström, gjorde han inget misstag och en drömstart för hemmalaget.

2-0-målet var ett riktigt klassmål, signerat Joel Källström Englund, igen. En soloraid i Huddinges zon, där spelarna i bortalaget tittade lite mycket på pucken. Källström Englund satte upp pucken högt, och otagbart för Hedström i Huddinges mål.

Borlänges första kedja med Bengtsson-Erixon-Johansson Byström hade inte presenterat sig i poängprotokollet så långt i matchserien. Efter 18.55 i den första perioden klev de fram, en fantastisk passning av Sebastian Bengtsson, rakt genom Huddinges zon, friställde Adam Johansson Byström. Han kunde enkelt lägga in pucken i målet och det var 3-0-ledning för hemmalaget efter endast 20 minuters spel.

Borlänge hade likt i onsdags, startat första perioden med att vara skoningslöst effektiva. Skotten 12-8

Andra perioden var inte heller så långt gånget, när Marcus Andersson störtade på bortre stolpen, och Nils Eriksson hittade Marcus klubblad. Styrningen över Rasmus Hedström blev perfekt, och vi hade ett tidigt 4-0-mål. När Huddinges backar åter en gång slarvade i uppspelet, så gavs Marcus Linderborg chansen. Han tog till vara på det, och stänkte upp den otagbart i Rasmus Hedströms högra kryss. 5-0-ledningen var ett faktum, och i praktiken avgjordes matchen med det målet.

Martin Eklund gav Huddinge sista chansen genom att lyfta in reduceringen till 5-1, med ett skott från blålinjen. Huddinge saknade inte chanser i den andra perioden, men de gånger laget rann igenom Borlänges försvar, stod Marcus Hellgren i vägen. Ett litet råkurr mellan några spelare fick avsluta perioden. Det uppkom efter kalabalik framför Borlängekassen, och innebar fyra minuter i utvisningsbåset för vardera laget. Skotten 8-13

Tredje perioden inleddes med att Huddinge gjorde ett målvaktsbyte, Daniel Fahlström ersatte Rasmus Hedström med hopp om att laget skulle väckas till liv ytterligare ett snäpp. Dennis Nordström reducerade också, efter fyra minuter av perioden gjorde han 5-2. Där började Huddinges stora jakt, men det skulle visa sig att det var för sent. Det som präglade sista perioden var mest alla utvisningar som kom under de sista fem minuterna. Huddinge kom inte närmare, Borlänge kunde bevaka sin ledning, och vinner fullt rättvist med 2-0 i matcher.

Hockeyettan gratulerar Borlänge till segern i Hockeyettan Finalen, och en plats i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. För Huddinge väntar en ny chans i PlayOff 3. Det motståndet väljs på söndag kväll klockan 20.00 och kan ses LIVE här

//Stefan Österberg

Kommentera