Grattis Mästarna – Borlänge vinnare av Hockeyettan Finalen

Borlänge HF är klart för spel i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Det blev laget efter att vunnit i två raka matcher mot Huddinge, och segersiffrorna skrevs till 5-2.

Huddinge var piskade att vinna kvällens match, för att hålla liv i matchserien, men det var Borlänge som fick en rivstart. När Joel Källström Englund gjorde 1-0 i numerärt underläge efter endast 2.43 i den första perioden. Källström Englund snodde åt sig pucken när Huddinges Erik Ullman sköt pucken mitt på benskyddet hos Borlängespelaren. Väl ensam med Huddinges målvakt Rasmus Hedström, gjorde han inget misstag och en drömstart för hemmalaget.

2-0-målet var ett riktigt klassmål, signerat Joel Källström Englund, igen. En soloraid i Huddinges zon, där spelarna i bortalaget tittade lite mycket på pucken. Källström Englund satte upp pucken högt, och otagbart för Hedström i Huddinges mål.

Borlänges första kedja med Bengtsson-Erixon-Johansson Byström hade inte presenterat sig i poängprotokollet så långt i matchserien. Efter 18.55 i den första perioden klev de fram, en fantastisk passning av Sebastian Bengtsson, rakt genom Huddinges zon, friställde Adam Johansson Byström. Han kunde enkelt lägga in pucken i målet och det var 3-0-ledning för hemmalaget efter endast 20 minuters spel.

Borlänge hade likt i onsdags, startat första perioden med att vara skoningslöst effektiva. Skotten 12-8

Andra perioden var inte heller så långt gånget, när Marcus Andersson störtade på bortre stolpen, och Nils Eriksson hittade Marcus klubblad. Styrningen över Rasmus Hedström blev perfekt, och vi hade ett tidigt 4-0-mål. När Huddinges backar åter en gång slarvade i uppspelet, så gavs Marcus Linderborg chansen. Han tog till vara på det, och stänkte upp den otagbart i Rasmus Hedströms högra kryss. 5-0-ledningen var ett faktum, och i praktiken avgjordes matchen med det målet.

Martin Eklund gav Huddinge sista chansen genom att lyfta in reduceringen till 5-1, med ett skott från blålinjen. Huddinge saknade inte chanser i den andra perioden, men de gånger laget rann igenom Borlänges försvar, stod Marcus Hellgren i vägen. Ett litet råkurr mellan några spelare fick avsluta perioden. Det uppkom efter kalabalik framför Borlängekassen, och innebar fyra minuter i utvisningsbåset för vardera laget. Skotten 8-13

Tredje perioden inleddes med att Huddinge gjorde ett målvaktsbyte, Daniel Fahlström ersatte Rasmus Hedström med hopp om att laget skulle väckas till liv ytterligare ett snäpp. Dennis Nordström reducerade också, efter fyra minuter av perioden gjorde han 5-2. Där började Huddinges stora jakt, men det skulle visa sig att det var för sent. Det som präglade sista perioden var mest alla utvisningar som kom under de sista fem minuterna. Huddinge kom inte närmare, Borlänge kunde bevaka sin ledning, och vinner fullt rättvist med 2-0 i matcher.

Hockeyettan gratulerar Borlänge till segern i Hockeyettan Finalen, och en plats i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. För Huddinge väntar en ny chans i PlayOff 3. Det motståndet väljs på söndag kväll klockan 20.00 och kan ses LIVE här

//Stefan Österberg

Lämna ett svar