Dags för returmöten i Playoff 2

Det har blivit dags för returmöten i Playoff 2, fem matcher ska spelas under eftermiddagen och för Tranås, Vimmerby, Kalix, Västerås & Boden är det bara seger som räknas, annars tar säsongen slut under lördagen.
Nedsläpp i samtliga matcher 16:00.

Kristianstad – Tranås (1-0)

Den första matchen i Tranås blev en målsnål historia där Kristianstad drog det längsta strået med en 2-1 viktoria, nu väntar returmatch nere i Skåne och Kristianstad, som inför säsongen tippades i topp av den samlade expertisen och har chansen att avgöra matchserien redan under lördagen.
För Tranås del finns det bara vinst, annars är säsongen till ända, Tranås som tog sig till Playoff 2 genom att vinna fortsättningsserien och sedan slå ut Hammarby och Östersund är medvetna om att de kan vända matcher och har ett gott självförtroende i laget inför match nummer två.
Kristianstad gäller naturligtvis som stor favorit på hemmaplan och klev in i Playoff 2 efter en andraplats i Allettan Södra.
Lagen möttes under grundserien och i båda matcherna stod Tranås som segrare, i Kristianstads ishall vann Tranås med 4-1 och ska laget fortsatt ha chansen på Playoff 3 krävs det att de lyckas vinna ytterligare två matcher i Kristianstad.
Kan du inte vara på plats i Kristianstad ishall finns länk till webbsändningen längst ner i artikeln.

Vimmerby – Visby/Roma (0-1)

Vimmerby valde Visby/Roma i Playoff 2 och ska man gå efter hur den första matchen utspelade sig så kan det mycket väl varit ett ödesdigert val.
Visby spelade riktigt bra i match 1 och vann klart rättvist på ön.
Nu väntar returmötet i Vimmerby ishall under lördagen och för hemmalaget krävs det att de kommer upp i en hög nivå för att säsongen inte ska ta slut.
Vimmerbytränaren Tobias Jahr berättade för lagets hemsida att han tror att Vimmerby kan vända underläget och plocka hem matchserien.
I Allettan Södra vann lagen varsin match mot varandra och mötet i Vimmerby slutade hela 6-1 till smålänningarna, ska Vimmerby förlänga säsongen så kommer det krävas ett hårt jobb och en bättre effektivitet ön i match 1.
Kan du inte vara på plats i Vimmerby ishall hittar du länk till webbsändningen längst ned i artikeln.

Piteå – Kalix (1-0)

I Kalix möttes två välbekanta lag som träffat på varandra vid fyra tillfällen under säsongen, samtliga de fyra vanns av Piteå med uddamålet men i match ett i Playoff:et var det aldrig något snack, Piteå vann med 5-2 i PART-Arena och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför lördagens returmatch.
Piteå är stor favorit till att plocka hem matchserien i två raka matcher efter segern i Kalix men kan Johan Pettersson och hans gäng studsa tillbaka och komma upp i den högstanivå de visat under säsongen så har Kalix en chans att rubba favoriten under helgen.
Matchen sänds på webben för den som inte kan ta sig till arenan och länk till den sändningen hittar du längst ned i artikeln.

Västerås – Mariestad (0-1)

Ex-allsvenskarna Västerås valde att möta Mariestad i Playoff 2, ett ganska logiskt val kan tyckas med en resa som inte är allt för lång och ett motstånd som dessutom VIK besegrat vid samtliga fyra tillfällen i grundserien och Allettan. Men det har varit jämnt mellan lagen i samtliga matcher och matchen i Katrinhallen blev inget undantag, inget av lagen vek en millimeter och bjöd inte på någonting.
Västerås fick ett psykologiskt viktigt mål i slutet av den andra perioden men Mariestad vände snabbt på steken i den tredje. Västerås tränare Thomas Paananen var nöjd med en hel del i Västerås spel men eftersökte bättre effektivitet i avsluten inför returmatchen under lördagen.
Både Morgan Hassel och Thomas Paananen berättade för Västerås hemsida att de känner sig starka på hemmaplan och menar att de är svårslagna i ABB Arena Nord.
Det förväntas en hel del publik till arenan men kan du inte vara på plats finner du länk till webbsändningen längst ned i artikeln.

Kallinge/Ronneby – Boden (1-0)

Boden mötte Nybro i Playoff 1 och fick därmed resa knappt 300 mil, denna vecka är det Kallinge/Ronneby som står för motståndet, en resa som även den innebär ungefär 300 mil.
Något som naturligtvis sliter på kroppen att resa så långt men det verkade inte bekymra KRIF i match 1.
KRIF som alltså inledde i Boden under torsdagen och fick med sig en 2-1 seger efter att ha avgjort när det bara återstod 35 sekunder av ordinarie matchtid.
Återstår att se hur det har påverkat Boden att förlora med så lite tid kvar och om de orkar ladda om till returmatchen under lördagseftermiddagen i Soft Center Arena.
Kan du inte befinna dig i hallen hittar du länk till webbsändningen här nedanför.

 

Webbsändningar Playoff 2 omgång 2:

Kristianstad – Tranås

Vimmerby – Visby/Roma

Piteå – Kalix

Västerås – Mariestad

Kallinge/Ronneby – Boden

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath