Västerås & Kallinge/Ronneby klara för Playoff 3

Under söndagen avgjordes de sista två matchserierna i Playoff 2 och i båda matcherna blev det heta känslor och jämnt och tätt i målprotokollet.

Västerås – Mariestad 3-1

3061 personer hade tagit sig till ABB Arena Nord för att bevittna avgörandet mellan Västerås och Mariestad.
De fick se en jämn match mellan två bra lag och de fick se två riktigt bra målvakter i Marcus Dahlbom och Tobias Sandberg.
Det var gästerna som lyckades spräcka nollan först, i powerplay kunde Ludvig Collberg ge Mariestad ledningen efter 17.23 och Mariestad hade Västerås i brygga.
Den andra perioden var hemmalagets från start till mål, skotten vanns med hela 11-2 och Västerås hade bud på mål vid flera tillfällen.
När hemmalaget fick möjligheten att spela powerplay under mittperioden kom också repliken, Jesper Johansson slog in pucken i målet efter 7.43 och trots Västerås-dominans blev det inte fler mål under perioden.
Istället kom 2-1 för Västerås tidigt i den tredje perioden när Pontus Holmberg skickade in pucken bakom Tobias Sandberg.
När sedan Jesper Johansson ökade på till 3-1 med drygt nio minuter kvar av matchen gick luften ur Mariestad och gästerna orkade inte samla tillräckligt med kraft för att få till någon ordentlig press mot Dahlbom och Västerås. Hemmalaget kunde utan några större bekymmer spela av matchen och Mariestad hade svårt att ens ta sig in i anfallszonen.
Västerås är därmed klara för Playoff 3 och är rankade som fjärde lag och kommer därmed att bli valda av antingen Huddinge, Kristianstad eller Piteå.

Kallinge/Ronneby – Boden 2-0

Även i Blekinge blev det jämnt och målsnålt, hemmalaget inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Johan Lundgren men det var Boden som var det spelförande laget och hade flest chanser under den första perioden.
Gästerna lyckades dock inte överlista Isak Edman i hemmakassen.
Även den andra perioden blev en jämn och tight historia och båda lagen hade väldigt svårt att skapa några vassa chanser.
Drygt åtta minuter in i den tredje perioden fick Kallinge/Ronneby spela ett långt boxplay efter att Sebastian Owuya visats ut för både cross-checking och checking to the head, den sistnämnda gav en femminutersutvisning.
Men hemmalaget fredade sig väl och såg till att befinna sig i skottlinjen samtidigt som Edman tog hand om allt som kom fram till honom.
Gästerna plockade ut Pavel Krajcovic och satsade på en extra utespelare när det återstod knappt tre minuter av matchen men den sista riktiga forceringen kom aldrig, istället kunde Sebastian Magnusson skicka in 2-0 i den tomma kassen och därmed skicka KRIF till Playoff 3 där de är rankade som femte lag och därmed kommer att bli valda av antingen Huddinge, Kristianstad eller Piteå.

Valproceduren till Playoff 3 sänds live på Hockeyettan.Tv klockan 20:00 ikväll och du hittar länk till sändningen HÄR.