Dags för Playoff 3

De tre sista lagen till Kvalserien till HockeyAllsvenskan ska utses när playoff 3 drar igång under onsdagskvällen. I kvalserien hittar vi redan Troja/Ljungby och Västervik från HockeyAllsvenskan samt Borlänge, som vann HockeyEttan Finalen mot Huddinge.

Ett på förhand intressant möte mellan två storsatsande lag är matchserien mellan Kristianstad och Västerås. Lagen har inte stött på varandra under säsongen men känner till varandra väl både från fjolårets kvalserie samt en träningsmatch under försäsongen. Västerås Fredrik Johansson säger till klubbens hemsida att man förväntar sig en tuff matchserie mot ett bra motstånd.

– Vi mötte dom i augusti och även om det är en helt annan hockey som spelas nu så vet vi att det är ett bra lag. Dom har satsat i ett par år i HockeyEttan nu och är en bra förening och har många bra spelare, så det kommer bli stentufft.

Johansson säger vidare att man ska försöka sätta hög fart från början framför hemmasupportrarna.

– Vi vet att vi kommer ha våra supportrar och fans med oss från början. Dom har gjort ett fantastiskt jobb hela året och under de senaste matcherna har det varit ett grymt tryck. Vi vet att vi kommer ha det stödet i ryggen ikväll och vi ska sätta fart från början och göra det tufft för Kristianstad.

Även tränaren Thomas Paanenen ser inspirerat på uppgiften.

– Spännande, det ska bli jättekul att möta Kristianstad. Dom har haft en målsättning att gå upp nu under några säsonger så det kommer bli en tuff nöt för oss att knäcka. Vi har återhämtat oss bra efter holmgången i helgen och sedan har det varit fullt fokus på Kristianstad och det spel som väntar oss ikväll.

Två lag som däremot känner varandra utan och innan är Huddinge och Visby/Roma, som spelar säsongens femte möte mellan varandra när pucken släpps i Visby Ishall ikväll. Huddinge vann som bekant den södra AllEttan och har efter förlusten i HockkeyEttan Finalen nu en andra chans att kvalificera sig för kvalserien. Visby slutade åtta i AllEttan och har på vägen till playoff 3 slagit ut HC Dalen och Vimmerby.

Huddingetränaren Fredrik Mälberg säger till klubbens hemsida att valet av Visby var relativt enkelt, i och med att man vunnit tre av de fyra matcherna mellan lagen.

– Vi känner till dom väl och vet vad vi behöver göra. Det blir oftast roliga matcher mot dom och när gruppen kände att det var dom vi ville möta var det inget svårt beslut, summerar Mälberg.

I Visbylägret var sportchefen André Lundholm aningen förvånad över att Huddinge valde att åka till ön istället för andra geografiskt lämpligare motstånd men välkomnar uppgiften.

– Vi har mötts många gånger och dom har bra koll på oss, men vi har ju även bra koll på dom. Jag tänkte att dom kanske hellre ville ha ett motstånd som ligger närmare geografiskt så att man kan åka hem direkt efter matchen. Jag trodde att geografin och att man ville ha ett nytt motstånd skulle vara avgörande, men dom valde oss och det blir kul, säger Lundholm till P4 Gotland.

Den på förhand kanske mest ovissa matchserien är onekligen den mellan Piteå och Kallinge/Ronneby, där Piteå är det högst rankade laget efter sin andraplats i AllEttan Norra. Man hade sedan inga större bekymmer med att slå ut Kalix i playoff 2 och ställs nu mot ett KRIF som spelat betydligt fler och tuffare matcher den senaste tiden. Efter att ha slagit ut Köping i playoff 1 väntade Boden i en riktigt tuff matchserie där KRIF tillslut lyckades vinna den tredje och avgörande matchen med 2-0.

 

Kvällens matcher i Playoff 3:

Västerås-Kristianstad (sänds via HockeyEttan TV här)

Kallinge/Ronneby-Piteå (sänds via HockeyEttan TV här)

Visby/Roma-Huddinge (sänds via HockeyEttan TV här)

 

 

//Marcus Malmsten