Så var första rundan av Playoff 3

Onsdagskvällen bjöd på playoffhockey när det är som allra bäst när sex av landets bästa HockeyEttanlag under veckan ska reduceras till tre. I potten ligger en plats i kvalserien till HockeyAllsvenskan där Borlänge, Troja/Ljungby och Västervik väntar sedan tidigare. Matchserierna spelas i bäst av tre och i kvällens första omgång…

… tog Västerås en fin hemmaskalp i tungviktsmötet mot Kristianstad inför 3472 åskådare i ABB Arena Nord i Västerås. Matchen var genomgående chansfattig och präglades av två hårt arbetande lag som spelade taktiskt säkert, vilket skottstatistiken 12-19 vittnar om. Efter en händelselös förstaperiod var det Västerås som lyckades bryta dödläget när Fredrik Hetta satte 1-0 i den andra periodens första spelminut. Resultatet stod sig hela vägen till mitten av den tredje perioden när Fredrik Johansson utökade ledningen till 2-0 med sitt powerplaymål och Kristianstad var i brygga. Bortalaget gjorde vad dom kunde när man tog timeout med tre minuter kvar och tog ut duktige Joel Gistedt från kassen i ett sista desperat försök att få till en reducering. Västerås kunde dock hålla Marcus Dahlboms nolla intakt och resultatet 2-0 stod sig matchen ut.

… innebar Huddinges bortavinst mot Visby/Roma att stockholmarna fortfarande är obesegrade på ön denna säsongen. Anton Kalte gav Huddinge ledningen i mitten av den första perioden som dominerades totalt av bortalaget och ettmålsledningen var aningen i underkant. Hemmalaget kom dock ut starkt i den andra perioden och tog över mer och mer utav spelet, dock utan att få utdelning. Tredje perioden fortsatte där den andra slutade, med mer och mer spelövertag för Visby/Roma. Därför kom Huddinges 2-0-mål genom Alexander Anderberg tämligen oväntat och uppförsbacken var nu brant för hemmalaget. Trots 15 skott på mål i den tredje perioden lyckades man inte få hål på Huddingemålvakten Daniel Fahlström och matchen slutade 0-2.

… fortsatte Kallinge/Ronneby att besegra lag från Norrbotten när man vann med 4-1 mot Piteå hemma i Soft Center Arena. Miika Häikkilä gav hemmalaget ledningen i mitten av den första perioden genom sitt mål i powerplay, men repliken från Piteå skulle inte dröja. Strax innan pausvilan satte Jonatan Harju kvitteringspucken, även det i powerplay, och matchen var tillbaka på ruta ett inför period två. Andra perioden var chansmässigt jämn men det var KRIF som fick utdelningen. Albin Storm satte 2-1 halvvägs in i perioden och bara några minuter senare utökade Sebastian Magnusson ledningen till 3-1. I tredje perioden lyckades Piteå aldrig riktigt få till någon forcering och Hampus Olsson kunde skriva slutsiffrorna till 4-1 med sitt mål i mitten av perioden.