Huddinge klara för kvalserien

Det spelades returmatcher i de tre matchserierna i Playoff 3 under fredagskvällen och ett lag tog ett kliv närmare HockeyAllsvenskan.

Huddinge – Visby/Roma

Huddinge gick till attack direkt i inledningen för att säkra sin biljett till kvalserien till HockeyAllsvenskan.
Hemmalaget fick ett powerplay redan efter en dryg minut och minuten in i det fixade Adam Hansen 1-0 för Huddinge.
Ställningen stod sig perioden ut, mycket tack vare Sammy Gustavsson i Visbymålet.
I den andra perioden jämnade spelet ut sig en aning och när Markus Kinisjärvi kvitterade till 1-1 efter 7.36 kändes det som matchen kunde gå åt vilket håll som helst.
Men hemmalaget replikerade bara halvminuten senare och återtog sin ledning, Martin Eklund fick in pucken bakom Gustavsson och Huddinge kontrollerade resten av perioden.
I den tredje perioden förväntade sig nog de allra flesta en rejäl forcering från ö-laget men den kom aldrig, Visby/Roma fick bara iväg tre skott på mål under matchens sista 20 minuter och var, faktiskt aldrig riktigt nära någon kvittering.
Istället satte Marcus Lissäng periodens enda mål efter 18.48 i tom kasse och skickade Visby/Roma på försäsongsträning och sitt eget lag till kvalserien och möten med Borlänge, Troja/Ljungby och Västervik.

Kristianstad – Västerå

s 2-1

I Kristianstad var det vinna eller försvinna för hemmalaget efter att Västerås tagit hem match 1 i onsdags.
Och det såg bra ut under den första perioden, Kristianstad förde spelet och dominerade fullständigt, laget spelade med fart i anfallen och spelade smart i egen zon för att undvika misstag.
Att skottstatistiken slutade makalösa 13-2 till Kristianstad säger faktiskt en del om hur det såg ut i Kristianstad ishall.
Men målen uteblev då Marcus Dahlbom agerade vägg i Västeråskassen.
Ledningsmålet för Kristianstad kom istället i powerplay, knappt tre minuter in i mittperioden när Mikael Johansson lyckades överlista Dahlbom.
Det dröjde innan matchens andra mål skulle komma, närmare bestämt en kvart in i den tredje perioden.
Återigen var det Kristianstad som stod för målet, denna gång genom Johan Skinnars som hittade en lucka på Dahlbom och då kändes det som att hemmalaget skulle greja att ta hem segern och få till en tredje match.
Men när Jesper Cederberg reducerade till 2-1 efter 17.37 blev det nerv i matchen på nytt.
Gästerna tog sin timeout och plockade målvakten med dryga minuten kvar för att få till en sista anstormning och ta matchen till förlängning men Kristianstad höll undan och fixade fram en tredje och avgörande match under lördagen i Kristianstad ishall.

Piteå – Kallinge/Ronneby 2-1

I Piteå var det också vinna eller försvinna för hemmalaget, och även här var det hemmalaget som inledde den första perioden bäst och vann skottstatistiken överlägset.
Trots det fick publiken i LF Arena bara se två mål under matchens första period.
Ett från varje lag, Piteå tog ledningen efter 16.21 genom Simon Krekula men med bara tio sekunder kvar av perioden kvitterade Alexander Lunsjö för KRIF, gästernas andra skott på mål i perioden för övrigt.
I inledningen av den andra perioden fick Piteå chansen att spela med en man mer efter att Mikael Kurki blivit utvisad och det tog bara 20 sekunder för Jonatan Harju att förvalta läget.
Det var två jämna lag som möttes under fredagen och det blev inga fler mål under matchen, trots bra lägen för båda lagen.
Men både Joel Vännström och Isak Edman spelade stabilt i sina mål och därför kändes det inte ologiskt att det inte blev fler mål i matchen.
Nu väntar en tredje och helt avgörande match under lördagseftermiddagen i Piteå.
Kan du inte vara på plats och se avgörandet klockan 16:00 rekommenderar vi HockeyEttan TV och länk till webbsändningen hittar du HÄR.