Inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan: Huddinge IK

”Det är det här vi gått och väntat på, tänk om man fick starta säsongen med såna här matcher.”

Det är ingen överraskning, att vi får se Huddinge Hockey i kvalserien igen. Laget har som vanligt, varit med uppe i toppen av serierna, hela säsongen. Den östra serien vanns bekvämt, före Hudiksvall, och sen fixades seriesegern i Allettan södra, i den sista omgången.

Huddinge, med tränare, och sportchef Fredrik Mälberg i spetsen, var ett av få lag i hela Hockeyettan, som uttalade en målsättning, att nå Hockeyallsvenskan, på upptaktsträffen. Nu återstår det roligaste av säsongen, nämligen kvalserien till Hockeyallsvenskan, och Huddinge har fortfarande chansen till avancemang.

Det är kvalseriens enda lag från den östra serien, och Huddinge har endast mött Borlänge, av de övriga deltagande lagen, i år.

– Ja, vi slog Västervik på försäsongen, men det har ingen betydelse nu, säger tränare Fredrik Mälberg.

Ni kommer från seger i Playoff 3 mot Visby/Roma. Varför valde ni det laget?

– Det var grabbarna i laget som vill åka till Gotland. Vi hade bra statistik, från tidigare möten. Samtidigt hade jag full respekt för Visby/Roma, med tanke på att de imponerat i Playoff 1 och 2. Men med facit i hand, så gjorde vi rätt, hälsar Mälberg.

Borlänge har ni precis mött, så ni borde veta vad som gick fel då, och hur ni ska lyckas nu?

– Borlänge har överraskat oss alla, och det kan fortsätta bli en obehaglig överraskning i kvalserien. Vi vet vad vi som lag behöver förbättra. Dessutom så är det svårt att vinna matcher, när motståndet gör i snitt sex mål/match.

– Borlänge var dödligt effektiva. Det behövdes inte många skott för att det skulle bli mål. Men det har också ett vasst anfallsspel, och spelar i hög fart, som det gäller att få stopp på, analyserar Fredrik.

Mälberg tror att det kommer bli en jämn, oviss, och öppen kvalserie, där alla kommer ta poäng av varandra. Det finns ingen utpräglad favorit, men lagen från Hockeyallsvenskan, får bära favoritskapet, om än knappt.

– Jag tycker att Troja/Ljungby har bra spetskvalité, och nästan samma lag som i fjol, när vi möttes här. Laget blir giftigt, och bör ha en extra växel, tror Huddingetränaren.

För endast 99kr/mån i tre månader får du tillgång till alla ALLA 30 livesända matcher i kvalserien! Registrera dig för Aftonbladet Plus Premium här! 

Piteå känns mest svårbedömt, anser Mälberg, och det är ett lag som Huddinge mötte för två säsonger sedan, i Allettan norra. Västerås hade ett starkt lag i fjol, troligen starkare, än vad både Västervik och Troja/Ljungbys lag är i år. Och VIK Västerås åkte då ut, så det klart att det är svårt att sia om lagens chanser säger Fredrik Mälberg.

Hur är känslan inför kvalserien?

– Det känns bara bra.Det här är frukten av allt jobb vi lagt ner under säsongen. tänk om man fick starta säsongen med såna här matcher, tycker Fredrik.

– Skadeläget är ljust, i princip alla är friska, avslutar Huddinges tränare och sportchef.

Huddinge inleder borta mot Borlänge, i en repris av Hockeyettan Finalen.

www.kvalserien.se

//Stefan Österberg

 

Foto: Jörgen Notes