Inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan: VIK Västerås HK

Västerås är laget som fått bära något av en favoritstämpel hela säsongen, laget trillade ur den näst högsta serien förra säsongen och Västerås har fått spela med en stor press på sig för att åter ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan.

Under torsdagen inleder de även kvalseriespelet mot den högre serien på bortais, mot Piteå HC.

Västerås vann den västra grundserien med tre poäng till godo på Lindlöven och slutade sedan på en tredje plats i Allettan Norra efter Borlänge och just Piteå.

Samtliga möten med Borlänge har slutat med seger för Västerås under säsongen, men mot Piteå fick VIK se sig slagna i båda mötena lagen emellan och har därmed revansch att utkräva när Kvalserien drar igång.

Patrik Zetterberg är sportchef i Västerås och förväntar sig en tuff serie och säger till lagets hemsida att han tror VIK har en bra chans att sluta topp två och ta sig tillbaka till HockeyAllsvenskan även om Troja/Ljungby och Västervik får gälla som favoriter.

Han meddelade även att det fanns några småskavanker i laget men Västerås åker upp till Piteå med fyra fulla femmor.

VIK:s hemsida tog även en pratstund med Kenny Källström och han anser att Västerås tagit ett kliv till i Playoff-spelet jämfört med grundserie och Alletta.
Han sa även att det gällde att ta en match i taget.

 

Tack vare ett samarbete mellan HockeyEttan och Sportbladet ser du samtliga matcher från kvalserien till HockeyAllsvenskan HÄR

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes