Ska Västervik ta ytterligare ett kliv mot nytt HA-kontrakt

Det återstår tre omgångar av Kvalserien till HockeyAllsvenskan.
De två VIK-lagen, Västervik & Västerås har skaffat sig ett försprång till konkurrenterna på tre poäng men som vi alla vet, det kan svänga fort i den underbara sporten ishockey.
Under tisdagen spelas den åttonde omgången och du ser samtliga matcher live via Aftonbladet.

Serieledande Västervik beger sig under tisdagen till Norrland för match mot Piteå. Västervik leder serien på 14 poäng medan Piteå ligger på sjätte plats med sex inspelade poäng.
Ett försprång på åtta poäng alltså och Piteås chans att nå topp två är endast teoretisk, laget måste vinna samtliga tre matcher samtidigt som de ska ta sig förbi minst fyra lag i tabellen.
Senast lagen möttes vann Piteå med 3-2 efter förlängning vilket borde ge Västervik lite extra tändvätska inför matchen. Klockan 19:00 släpps pucken, frågan är om Västervik ska ta ett jättekliv mot nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan eller om Piteå ska sätta käppar i hjulen för smålänningarna.
För er som inte kan ta er till LF Arena finns länken till webbsändningen HÄR.

 

Tabelltvåan Västerås står även dem på 14 inspelade poäng och tar under tisdagskvällen emot Huddinge.
Västerås som ramlade ur HockeyAllsvenskan förra säsongen har satt sig i ett bra läge för att ta klivet tillbaka per omgående och kan utöka försprånget till trean Huddinge under tisdagen.
Huddinge har plockat elva poäng på de inledande sju omgångarna och vid seger mot Västerås jämnar det ut sig i toppen och vi kan få en riktigt häftig avslutning på serien.
Huddinge har fortfarande allt i egna händer men skulle laget förlora så finns risken att serien är mer eller mindre avgjord med två omgångar kvar att spela. Då har Västerås sex poäng ned till Huddinge och det försprånget lär ”gurkorna” inte tappa.
Viktiga poäng står på spel i ABB Arena Nord och kan du inte vara på plats hittar du länk till matchen HÄR.

 

I Ljungby tar hemmalaget Troja emot Borlänge.
Båda lagen står på nio poäng inför den åttonde omgången och det blir spännande att se om tränarbytet i Troja-Ljungby fortsätter att ge effekt.
Inför förra omgången valde Troja-Ljungby att entlediga Pelle Svensson från sitt uppdrag och Troja vann över Piteå med 4-0 på bortais.
Troja har fem poäng upp till Västervik och Västerås med nio poäng kvar att spela om, men vid seger mot Borlänge så kan försprånget mycket väl minska, om Troja får hjälp av antingen Piteå eller Huddinge.
Borlänge har överraskat hela säsongen och har även de en god chans att knappa in på tätduon vid seger, det lag som förlorar kan vi med största sannolikhet räkna bort från chansen till avancemang.
Matchen sänds live på Aftonbladet och du hittar länk till sändningen HÄR.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath

Foto: Jörgen Notes