Västerås och Västervik klara för HockeyAllsvenskan 18/19

Det var upplagt för fest i Västerås, där hemmalaget behövde minst en poäng i gårdagens möte med Troja hemma i ABB Arena för att återkomsten till HockeyAllsvenskan skulle vara ett faktum. Det var dock gästerna som började bäst och när Nikolai Meyer halvvägs in i matchen hade gett Troja en 0-2-ledning genom sina två mål såg det mörkt ut för Västerås. Reduceringen skulle till hemmapublikens jubel komma relativt omgående då Fredrik Johansson sköt 1-2 i powerplay och lagkaptenen var långt ifrån klar för kvällen. Tredje perioden blev en jämn och tät historia när Västerås var på desperat jakt efter ett mål som skulle utjämna matchen och ge dom den poängen dom behövde. Troja såg länge ut att kunna hålla sin ledning matchtiden ut men med drygt två minuter kvar av matchen gjorde Fredrik Johansson kvällens andra mål och säkrade avancemanget för Västerås. Att Troja sedan vann matchen efter straffläggning är det nog inte speciellt många i Västerås som bryr sig om då firandet redan var i full gång.

 

I Borlänge säkrade bortalaget Västervik kontraktet i HockeyAllsvenskan och dödade därmed spänningen inför den sista omgången när man vann med 0-3. Matchhjältar blev tvåmålsskytten Jörgen Karterud tillsammans med målvakten Jonas Fransson som räddade samtliga 28 Borlängeskott.

 

Resultat från omgång 9 av Kvalserien till HockeyAllsvenskan:

Västerås-Troja 2-3 eft. str

Borlänge-Västervik 0-3

Huddinge-Piteå 2-1 eft. str

 

//Marcus Malmsten

Foto: Ulf Nygren