Inför omgång 10 av Kvalserien till HockeyAllsvenskan

Idag spelas den sista omgången av Kvalserien till HockeyAllsvenskan.
Redan innan eftermiddagens matcher är det klart att Västervik försvarar sin plats i HockeyAllsvenskan och att Västerås tar steget tillbaka till HockeyAllsvenskan efter ett år i HockeyEttan.

Västervik avslutar kvalserien med hemmamatch mot just Västerås och det är upplagt för fest i Plivit Trade Hallen.
Hemmalaget dras med en del skavanker och det finns frågetecken för vilka spelare som kommer att få avsluta säsongen för Västervik.
Västerås åker till Småland med fyra femmor och tränare Thomas Paananen säger till lagets hemsida att han kommer matcha spelare som inte fått så mycket speltid i Kvalserien hittills och meddelar även att Daniel Wahlberg kommer att få vakta Västeråsmålet.
Inför matchen toppar Västervik tabellen på 19 poäng och Västerås har spelat in 18 poäng, så det finns ändå något att spela om, seriesegern.
Aftonbladet sänder matchen och länk till matchen hittar du HÄR.

 

I Norrland avslutar Piteå kvalserien när de tar emot Borlänge, hemmalaget ligger sist i tabellen med åtta inspelade poäng och vill naturligtvis avsluta säsongen med en vinst.
Detsamma gäller naturligtvis för Borlänge som överraskat många den här säsongen med sitt fartfyllda spel och vi ska komma ihåg att Borlänge vann HockeyEttan-finalen mot Huddinge, men i Kvalserien har det varit lite för mycket upp och ner i prestationerna och då har de inte räckt till mot Västerås och Västervik i längden.
Borlänge har tagit elva poäng i Kvalserien och tränare Dennis Hall vill att hans lag ska avsluta säsongen med att ta tre poäng uppe i Norrland.
Matchen sänds på Aftonbladet och länk till matchen finner du HÄR.

 

I den sista matchen i den tionde omgången tar Troja emot Huddinge i en match som inte betyder något tabellmässigt, Troja-Ljungby var en av favoriterna på förhand att ta hem Kvalserien men laget har inte kommit upp i den nivå som krävts och tränare Pelle Svensson blev entledigad från sin tjänst knappt halvvägs in i serien, men det har inte hjälpt för Trojas del som nästa säsong kommer att få börja om i HockeyEttan igen.
Huddinge och Troja slåss om tredjeplatsen i tabellen och vi kan därför hoppas att det kan bli en fartfylld match nere i Ljungby Arena.
Matchen sänds live på Aftonbladet och länk till sändningen hittar du HÄR.

Samtliga matcher startar 16:00, säsongens tre sista matcher.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath