Flera spelare klara för Allsvenskan

Söndagen den 15:de april tog HockeyEttan-säsongen officiellt slut för 2017/2018.
Men lagbyggena inför 2018/2019 har pågått under en tid och vi på hockeyettan.se kommer att ge er en genomgång över övergångarna och kontraktsförlängningar som sker fram till säsongsstart. Vi kommer naturligtvis inte få med alla övergångar då det blir alldeles för många att hålla ordning på, men de som inte kommer upp här kommer ändå stå med längst ned på sajten.

Flera av spelarna i HockeyEttan har gjort sig förtjänta av kontrakt i HockeyAllsvenskan, bland annat lämnar duktiga Jesper Kokkonen Vimmerby för Allsvenska BIK Karlskoga. Kokkonen stod för 55 poäng på 42 matcher och belönas nu med ett kontrakt i BIK Karlskoga.
Även Dennis Fröland gör samma resa och lämnar Vimmerby för BIK Karlskoga.

Men de är inte de enda spelarna i HockeyEttan som lämnar för den ädlare serien.
Alexander Lunsjö som stod för 63 poäng på 48 matcher lämnar Kallinge/Ronneby för Almtuna.
Tim Hultstrand som vaktade kassen för Skövde säsongen som gick har gjort klart med Allsvenska Pantern, Hultstrand spelade 23 matcher för Skövde i grundserien och Allettan med en räddningsprocent på 90,8%, i kvalet ökade han på den statistiken och hade en procent på 93,6% på tre matcher.
Tony Pappila som inledde säsongen i Västervik, hamnade sedan i Lindlöven innan Kristianstad värvade honom. Han får nu en ny chans i Allsvenskan med Pantern.
Även Borlänges Sebastian Bengtsson hade en bra säsong och har spelat till sig ett kontrakt hos Södertälje i Allsvenskan. Bengtsson stod för 55 poäng på 52 matcher för Borlänge och var en stor anledning till att dalalaget tog sig till Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

En klubb som ligger i framkant inför kommande säsong är Väsby som redan gjort klart med sju nya spelare inför säsongen 18/19.
Andreas Gällstedt från Sollentuna, Rasmus Waxin Engback och Fredrik Stridlund från Vallentuna, Conrad Herrström från Göta/Traneberg, Manfred Ehlers från Kalix, Robin Wallin från Grästorp och Martin Liljekvist från Örnsköldsvik.

Skövde tappade som sagt Tim Hultstrand till Allsvenskan, ersättaren hämtades in från Grästorp i form av Adam Schoultz. Grästorps burväktare blev fri att lämna när Grästorp slarvade bort sin HockeyEttanstatus och trillade ned i Hockeytvåan.
Skövde har även värvat en kille från division 3 i form av backen Oscar Ahokas som stod för makalösa 67 poäng på 33 matcher i division tre säsongen som gick.
Ett annat nyförvärv är Erik Dahné som spelade i Hockeytrean med Skara säsongen som gick.

Emil Backman inledde säsongen i Troja-Ljungbys J20 lag men var under fyra matcher utlånad till Tyringe och nu har han skrivit ett kontrakt med skåningarna.

För Forshaga har det hittills blivit ett tungt tapp då Calle Kjällström valt att lämna Värmlandsklubben för norrserien och Kiruna IF. Kjällström stod för 22 poäng på 34 matcher säsongen som gick.

En tung förlängning har vi fått under dagarna också, Oskar Norlöv har valt att förlänga sitt kontrakt med Mariestad. Norlöv stod för 42 poäng på 38 matcher men hade en ännu mer imponerande siffra säsongen som gick, på sina 38 matcher satt Norlöv utvisad en enda gång, en tvåminuters utvisning.

På tränarsidan har det också börjat röra på sig, Skövde hämtade Johan Hellström från Oskarshamns J20, lokalrivalen Mariestad tappar Karl Helmersson till Tranås, Vimmerby hämtar sin nya tränare från Österrike i Phil Horsky. Han har tidigare basat över Örebros juniorer så Sverige är knappast främmande för Österrikaren.
Jens Brändström hade hand om SK Lejon säsongen som gick men har nu gjort klart med Lindlöven efter Jussi Salo.

//Kristoffer Bennemyr-Porath