Silly Season – Fler HockeyEttan-spelare belönas med Allsvenska kontrakt

Under måndagen berättade vi att flera spelare som den senaste säsongen spelade i HockeyEttan har blivit belönade med Allsvenska kontrakt, idag kan vi presentera och gratulera ytterligare några.

Markus Modigs som stod för 53 poäng (29+24) på 42 matcher för Vimmerby under den gångna säsongen är klar för IK Oskarshamn i Allsvenskan.

Borlänge tappar sin förstamålvakt, Marcus Hellgren-Smed till Vita Hästen efter en strålane säsong i HockeyEttan där han var en starkt bidragande orsak till att Borlänge vann Allettan Norra och HockeyEttan-finalen mot Huddinge. Under Allettan Norra stod Hellgren-Smed för den bästa räddningsprocenten där han kom upp i 94,5%.

August Tornberg som stod för 48 poäng på 53 matcher för Piteå belönas med ett kontrakt med Björklöven i Allsvenskan.

Ytterligare en målvakt belönas med ett Allsvenskt kontrakt, Kallinge/Ronnebys Isak Edman som hade makalösa 97,4 i räddningsprocent i KRIF:s Playoffspel är klar för Modo i den högre serien. Edman spelade U16, J18 & J20 för Modo och är nu klar för en återkomst i klubben.

I övrigt har HC Dalen förstärkt sin backsida inför kommande säsong med Patrik Magnusson som gör comeback efter två säsonger utan spel.

Hammarby har valt att förlänga med sin ena målvakt, Sebastian Andersson som vaktade kassen under 19 matcher är klar för en fortsättning men först ska han iväg på ett riktigt äventyr, han ska nämligen spela för Adelaide Adrenaline i den Australiska ligan över sommaren innan han återkommer till Hammarby.

//Kristoffer Bennemyr-Porath