Flera J20 spelare klara för HockeyEttan

Säsongen i HockeyEttan har varit till ända i en vecka nu och det har börjat röra på sig i klubbarna som ser över sina trupper inför säsongen 18/19.

Värmländska Forshaga har plockat in en ny back inför den kommande säsongen, Ludvig Hultgren hämtas från Färjestads J20 där han stod för 10 poäng på 47 matcher men hade en stark plus/minus statistik med +17.
Forshaga får även behålla sin poängspruta, Kimmy Skogland som gjorde 35 poäng på 34 matcher.

Även det andra Värmlandslaget i HockeyEttan, Grums får behålla sin poängspelare Henrik Messfeldt, han stod för 28 poäng på 34 matcher och det ska bli spännande att se om han kan fortsätta på samma sätt nästa säsong.

Helsingborg fortsätter att hämta spelare ifrån Rögles J20, både Casper Andersson och Adam Swärdh hämtas från Ängelholm.
Samtidigt tar de in Axel Björklund från Malmös J20 lag.

Kumla ser över sin målvaktssits inför den kommande säsongen och har värvat Jonatan Fornbrant från BIK Karlskogas J20 lag. Fornbrant hade en räddningsprocent på drygt 91% under säsongen.

Även Mariestad hämtar in spelare från J20 Elit. I Mariestads fall handlar det om Södertälje J20s lagkapten Jesper Lindén som gjorde 50 poäng på 46 matcher den här säsongen och sportchefen i Mariestad, Ronny Johansson har värvat Lindén som en tilltänkt sniper.

Vimmerby hämtar hem Oskar Carlsson från Allsvenska Västervik men tappar samtidigt Petter Runesson till Östersund.
Östersund tappar i sin tur duktiga Sebastian Fakt till Hudiksvall, Fakt gjorde 38 poäng på 40 matcher säsongen som gick men väljer nu alltså Hudiksvall i den fortsatta karriären.

Det nyblivna HockeyEttan-laget Kiruna AIF tappar en av sina poängspelare till kommande säsong, amerikanen Phil Bushbacher som stod för 40 poäng på 16 matcher i division två väljer sydligare breddgrader och Caen i Frankrike.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath