Jonatan Harju lämnar för HockeyAllsvenskan.

Efter en stark kvalserie tar Jonatan Harju, 20, steget till HockeyAllsvenskan.

-Jag vill passa på att tacka för det här året. Det har varit en grymt rolig grupp att vara en del av. Jag vill tacka för all support från läktarhåll och inte minst tränarna. Jag har trivts mycket bra i föreningen och ser fram emot att anta en ny utmaning i min nya klubb, säger Harju till hemsidan.

Harjus nya klubbadress blir BIK Karlskoga. Flyttlasset söderut går redan om ett par veckor.

-Det är klart att vi gärna hade haft kvar Jonatan i laget ännu en säsong. Samtidigt vill vi passa på att önska honom all lycka i HockeyAllsvenskan. Vi har blivit vana vid att hantera att spelare lämnar för spel högre upp i seriesystemet och ser det som ett kvitto på att vår verksamhet håller hög klass, kommenterar Piteås klubb- och sportchef Jonatan Glader till hemsidan.