Fem övergångar i HockeyEttan senaste dygnet

Igår sammanfattade vi en hel drös övergångar som skett inom HockeyEttan under de senaste veckorna, sedan dess har fem nya övergångar hunnit presenteras och en tränarvärvning.

Först ut var Surahammar som presenterade en tredje målvakt inför säsongen.
Det är Rasmus Fahlander som lämnar den norra serien och Sollefteå där han vaktade kassen under 24 matcher säsongen som gick med en räddningsprocent på 91,1% som är klar för västlaget Surahammar.

Boden lånade Alfons Nordberg från Luleås organisation vid 18 tillfällen förra säsongen och nu har han valt att stanna kvar i Boden under säsongen 18/19.

Även Kalix har värvat en spelare, det rör sig om den slovakiska forwarden Dominik Michalica som förra säsongen tillhörde Asplöven men tvingades spendera majoriteten av säsongen vid sidan om på grund av en skada som har presenterats av seriekonkurrenten Kalix.

Umeå-klubben Teg har värvat SK Lejons lagkapten Patrik Enberg inför den kommande säsongen och har under sina tre år i Lejon producerat 57 poäng på 98 matcher i HockeyEttan Norra.

Men det är inte bara i den norra serien som det har presenterats spelare, även i den södra serien har en spelare skrivit på för en HockeyEttan-klubb.
Helsingborg har nämligen skrivit kontrakt med Johan Zarwel som närmast kommer från Rögles J20-lag där han stod för 27 poäng på 47 matcher och även var assisterande kapten.

På tränarsidan har nu Mariestad presenterat sin nya tränare efter att Karl Helmersson tackat för sig och gjort klart med Tranås AIF som för övrigt blivit förflyttade tillbaka till den västra serien.
Ny tränare i Mariestad är Marcus Norell som förra säsongen basade över Tyringe i den södra serien där han blev entledigad vid inte mindre än två tillfällen.
Kul kuriosa är att Norell representerat lokalrivalen Skövde under sin spelarkarriär.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath