Elva nya övergångar

Vi inleder dagens summering av övergångar i den östra serien där Hammarby har värvat centern Kenny Salander som den gångna säsongen gjorde 27 poäng på 41 matcher.

Samtidigt som Salander kommer in försvinner Christian Olsson som istället väljer att flytta till Gotland och representera Visby/Roma den kommande säsongen.

Nykomlingen Segeltorp fortsätter att värva spelare från seriekonkurrenten Huddinge, under onsdagen presenterades Dennis Nordström som under sina tre säsonger i Huddinge producerat 106 poäng på 138 matcher och kommer naturligtvis göra stor nytta i nykomlingen.

I den södra serien har Troja-Ljungby gjort klart med Gustaf Berling som gjorde 54 poäng för Halmstad förra säsongen innan han fick chansen att avsluta säsongen i Allsvenska Pantern.

En spelare som istället väljer att gå till just Halmstad är Anton Malmberg som inledde förra säsongen i Tyringe men avslutade den med kvalspel för Olofström.

Uppflyttade Kalmar har gjort klart med en målvakt inför den kommande säsongen, det är Robert Hestmann som lämnar norska mästarna Storhamar för Kalmar.
Den kaxiga nykomlingen har även värvat den finske forwarden Jani Nurkkala som gjorde 31 poäng i den finska juniorligan förra säsongen.

Lokalrivalen Nybro har värvat Fredrik Strömgren som närmast kommer från Moras organisation där han stod för 37 poäng på 45 matcher i juniorlaget förra säsongen och var ombytt under en match i SHL för Mora.

I den västra serien har Kumla gjort klart med inte mindre än tre spelare.
Det är Karl Liljebrand som lämnar Vita Hästens organisation för närkingarna, det är Robin Bringsén som inledde förra säsongen i Surahammar och avslutade den i Lindlöven och det är Oliver Arle Östergren som dunkade in 30 poäng på 21 matcher för Hallsberg i division två förra säsongen.

Bland kontraktsförlängningar kan vi konstatera att Lindlöven får behålla sin poängspelare Max Lalander som föregående säsong gjorde 37 poäng på 34 matcher.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath