Sex nya underskrifter i Hockeyettan

Lagbyggena i Hockeyettan fortsätter och trupperna fylls på allt mer.
Under helgen som gick höll Hockeyettan årsmöte för att summera den gångna säsongen och ta första stegen mot den kommande säsongen.

Lindlöven som spelar i den västra serien har skrivit kontrakt med backen Alexander Arvidsson som närmast kommer från Falu IF i division två och stod för elva poäng på 26 matcher.

Hanhals i den södra serien plockar in Henrik Persson från Bäcken i division två där han stod för 38 poäng på 38 matcher föregående säsong och innan det gjorde 108 poäng på 52 matcher i division tre med Hisingen.
Grästorp trillade ur Hockeyettan i våras och har tappat spelare på löpande band sedan dess, nu står det klart att även duktiga centern Adam Willig lämnar Grästorp för att istället representera Hanhals. Willig stod för 32 poäng på 41 matcher för Grästorp säsongen som gick.

Även Tyringe huserar i den södra serien och har värvat backen Oscar Almberg från Växjö Lakers J20-lag.
Almberg spelade 47 matcher förra säsongen och slutade på +4 i plus/minusstatistiken.

En spelare som lämnar den södra serien för att prova vingarna i den norra serien är backen Johan Grönquist som förra säsongen representerade tre klubbar i Hockeyettan, fem matcher för Valbo i den östra serien, 21 matcher för Kallinge/Ronneby i den södra och elva matcher för Tranås.

Nykomlingen Kalmar har gjort klart med snabbskrinnaren Oskar Olsson som närmast kommer från Skövde. Olsson startade förra säsongen i Arboga och gjorde 10 poäng på 21 matcher innan flyttlasset gick söderut till Skövde där det blev 21 matcher och nio poäng.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath