Under fredagen inledde några av Hockeyettan-lagen sin säsong med träningsmatcher, totalt fyra lag från Hockeyettan spelade sina första matcher för säsongen under fredagskvällen.

Huddinge inledde sitt matchande hemma mot Djurgården i Björkängshallen.
Det visade sig ganska omgående att gästerna var några klasser bättre och dominerade händelserna i mångt och mycket.

Djurgården hade inga problem att ta sig in i anfallszonen och styrde spelet.
David Bernhardt gjorde matchens första mål för gästerna efter knappa sex minuter av den första perioden i powerplay när han klev in från högerkanten och snärtade iväg ett skott som gick in mellan benen på Daniel Fahlström.

I inledningen av den andra perioden ökade Jesper Pettersson på ledningen till 0-2 för gästerna när han skickade upp pucken i krysset bakom Fahlström.
Även 0-3 skulle komma innan perioden var till ända och det var Gustav Klingström som punkterade matchen med en fin backhand.

Den tredje perioden blev mållös och Huddinge inleder därmed säsongen med en premiärförlust.

I Lindesberg tog Lindlöven emot

Forshaga.
Den första perioden blev mållös trots att det skapades en hel del chanser åt båda hållen.
Men målen dröjde till den andra perioden och det var Erik Broman som fick sätta dit säsongens första mål dryga tre minuter in i mittperioden.
När klockan tickade upp mot åtta minuter kom kvitteringen, efter ett fint spel i anfallszonen lyckades Stefan Kask få öppet mål och rakade in pucken under en överspelad Isak Mantler.

Publiken fick sedan vänta fram tills drygt halva den tredje perioden gått, Jakob Marshall Olsson fick tag i pucken i mittzon, åkte igenom Forshagaförsvaret och blev ensam med burväktaren och då kunde han sprätta upp pucken i nättaket.
Med dryga fyra minuter kvar av matchen blev Jonatan Augustsson upphakad i ett friläge, domaren valde att blåsa straff och Augustsson tog själv hand om straffslaget. Han gjorde en dragning och sedan skickade han in pucken mellan benskyddet och klubbhandsken på David Söderberg.
Dryga minuten senare kom även 4-1 när Zebastian Bodini Schmitt jobbade till sig pucken i anfallszonen, slog en passning till Jesper Broeng och han skickade in pucken bakom Söderberg och punkterade matchen.

Även en av nykomlingarna i Hockeyettan begick premiär under fredagen, Kalmar åkte till Oskarshamn och tog sig an det Allsvenska laget.

Oskarshamn dominerade som väntat händelserna i den första perioden och tog också ledningen genom Nicklas Heinerö efter halva perioden.
I den andra perioden var det istället Kalmar som var det bättre laget och efter ett pucktapp av Oskarshamn i egen zon lyckades Jani Nurkkala överlista Christoffer Rifalk med ett skott.
Några minuter senare hade Kalmar även vänt på matchen och tagit ledningen. Niklas Dahlberg fixade ledningsmålet i powerplay och trots att Oskarshamn vann skottstatistiken i perioden med 17-4 slutade perioden 0-2 till Kalmar.

I den tredje perioden visade dock hemmalaget att de var ett nummer större och vände på matchen på nytt.
Först kvitterade Robin Söderqvist, dryga minuten senare fixade han även 3-2 i powerplay och mindre än minuten senare kunde Alex Hutchings avsluta målskyttet när han satte 4-2 bakom en storspelande Robert Hestmann.