Tränarkollen Västra

Nu har vi kommit till Hockeyettan Västra. Samtliga lags tränare ger sin bild på sommarträningen samt några ord om den stundande säsongen. Nya lag i Hockeyettan västra är Tranås AIF som byter södra serien mot den västra samt nykomlingen Malungs IF.


Borlänge HF
Placering Grundserien 17-18: 4
Placering Allettan Norra: 1
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Dennis Hall (andra säsongen)

– Vi har en bra sommarperiod bakom oss där vi tränade gemensamt fram till midsommar för att sedan gå på individuell träning fram till återsamlingen som var i måndags förra veckan. Det är lite knepigt att ha några speciella känslor just nu såhär tidigt men klart att gruppen känns bra. Jag är helt övertygad om att det som alltid kommer ta ett tag att få ordning på allt som skall sättas men vår förhoppning är självklart att det blir något bra av det hela i slutändan, säger Dennis Hall.

Forshaga IF

Placering Grundserien 17-18: 8
Placering fortsättningsserien: 3
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Per Lundell (tredje säsongen)

-Sommarträningen har varit bra, vi har kört samma träning som förra året men till detta året har vi lagt på fler pass. Vi har kört 3:d fys mestadels men också kört hjärta och lungor. Testerna har varit riktigt bra med en stigande kurva hela tiden.Känslan inför säsongen är bra, vi är bättre tränade och eftersom vi hade i stort sett truppen klar i april så har samtliga tränat bra. Vi har fått behålla 16 stycken spelare från förra säsongen och så har vi fått in bra nyförvärv så vi fortsätter att bygga vidare och målet är att vara stabilare än förra säsongen, säger Per Lundell.

Grums IK

Placering Grundserien 17-18: 9
Placering fortsättningsserien: 4
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Andreas ”Sälen” Svensson (Första säsongen)

– Försäsongen har gått Bra tycker jag, vi körde på fram till midsommar sedan har grabbarna tränat själva fram tills denna veckan då vi hade återsamling och kört fys hela veckan. De som velat har gått på och kört med J20. Vi drar igång med is imorgon så det ska bli jäkligt spännande. Våra tankar inför denna säsong är såklart att bli bättre än fjolåret, Vi har ju ändrat om lite laget och föryngrat en hel del, vilket vi tror kommer göra att vi kan få de lite tufft i början men hopps såklart att grabbarna kommer igen och utvecklas under säsongen, säger sportchef Robin Forslund.

IFK Arboga

Placering Grundserien 17-18: 11
Placering fortsättningsserien: 6
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Jonas Dufåker (Första säsongen)

– Ser man på testerna så har sommaren varit okej. Några som haft lite för kul. Eftersom jag är ny i div 1 så har ingen direkt känsla mer än att det ska bli jäkligt kul. Gruppen och klubben Arboga känns väldigt bra , säger Jonas Dufåker.

Kumla HC

Placering Grundserien 17-18: 7
Placering fortsättningsserien: 5
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Filip Björk (Första säsongen)

– Sommarträningen har varit bra. Vi har haft möjligheten att ha med i stort sett hela truppen i träning under sommaren. Spelarna har kört hårt och känslan, i väntan på testresultaten, är att vi haft bra utveckling. Känslan är god. Vi har ett ungt lag där jag anser att många spelare har stora möjligheter att utvecklas. Även om vi har ett ungt lag så har vi även spelare som har gjort många matcher i Hockeyettan och även de som har erfarenhet från en högre nivå vilket jag tror är värdefullt, säger Filip Björk.

Köpings HC

Placering Grundserien 17-18: 6
Placering fortsättningsserien: 1
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Patrik Fagerlund  (Första säsongen)

– Sommarträningen har flytit på under hela sommaren bortsett från ett par veckors semester. Det är vår fystränare Jocke Sundh som har gjort ett bra jobb med fysen så det känns som att laget är väl förberedda för en ny säsong. Känslan inför säsongen är bra. Det känns positivt att få behålla stora delar av truppen från fjolårssäsongen samtidigt som vi också har fått in flera nyförvärv som känns intressanta! Förhoppningen med säsongen är att bygga vidare på fjolårets framgångar och därmed även minska glappet till topplagen, säger Patrik Fagerlund.

Lindlövens IF

Placering Grundserien 17-18: 2
Placering Allettan Norra: 10
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Jens Brändström (Första säsongen)

– Sommarträningen har varit bra, vi har förbättrat mer eller mindre samtliga testresultat sett över hela laget. Killarna har jobbat på bra och vi känner att vi är i fas. Känslan är mycket bra, jag skulle vilja påstå att vi har ett ruskigt spännande lag på gång, många unga och väldigt skickliga spelare med bra driv. Vi är optimistiska och känner att vi har en positiv stämning i hela föreningen. Jag som ny tränare trivs som fisken i vattnet och längtar till seriestart, säger tränare Jens Brändström.

Malungs IF

Placering Grundserien 17-18: 1 (Hockeytvåan Västra A)
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Göran Tärnlund (första säsongen)

– Sommarträningen har varit bra och alla som har varit i Malung har kört gemensamt. Nu när alla kommit på plats ser det ut som att alla kommer riktigt bra förberedda. Känslan inför säsongen är bra. Så här långt har det gått enligt plan och nu ska vi se till att det blir lika bra när vi kör på is och slipar på spelet. Alla, både spelare och ledare är mycket motiverade och laddade, säger Göran Tärnlund.

Mariestads BoIS

Placering Grundserien 17-18: 3
Placering Allettan Norra: 4
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Marcus Norell (Första säsongen)

– Sommarträningen har skötts av Mariestads fysio Petter Århäll och det har gått bra. Testresultat visar ökning totalt sett och det är alltid glädjande när gruppen höjer sig. Jag känner mig positiv och glad över det som komma skall. Det är grabbar som verkligen vill det här och det märks på de när vi nu kör veckans fys, de är full fokus på det hårda jobbet. Och det ger inspiration, så jag ser fram emot isen. Blir intressant att se de börja tävla i matcherna, säger Marcus Norell.

Skövde IK

Placering Grundserien 17-18: 5
Placering Allettan Norra: 8
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Johan Hellström (Första säsongen)

-Det har varit en intressant sommarträning. Vi har en ny fystränare i Fredrik Söder som är väldigt modern i sitt tänk vilket har gjort att upplägget varit något nytt för många spelare. Fystesterna visar att vi är på väg åt helt rätt håll och har anpassat fysiken efter vår spelidé. Det är med spänning och nyfikenhet man vill dra igång säsongen. Ung trupp, bra karaktär och härliga ambitioner finns i gruppen. Det kan bli en häftig resa, säger Johan Hellström.

Surahammars IF

Placering Grundserien 17-18: 12
Placering Fortsättningsserien: 7
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Stefan Andersson (Tillbaka i Sura efter två säsonger i Luleå, påbörjar sin fjärde säsong som huvudtränare för Suras A-lag.)

– Försäsongen har varit bra. Spelarna har haft individuella program efter personliga behov.  Vi kommer att spela en turnering och fyra träningsmatcher. Känslan är god inför säsongen, stora delar av truppen är ny sedan förra säsongen. Även tränaren. Blir lite nytt spelsätt så det får ta lite tid under hösten. Men en spännande trupp med flera unga spelare som kommer att ta stora kliv under säsongen, säger Stefan Andersson

Tranås AIF

Placering Grundserien 17-18: 6 (Hockeyettan Södra)
Placering Fortsättningsserien: 1 (Fortsättningsserien Södra)
Övergångar: Eliteprospects
Tränare: Karl Helmersson (Första säsongen)

– Jag tycker vi har tränat på bra under sommaren med de spelare som varit på plats i Tranås. Alla nya spelare har skött sin egen träning på hemmaplan. Jag själv är ny som tränare och vi har ganska mycket nytt i truppen och även de som är kvar i laget från förra  året har en bra känsla inför denna säsong, säger Karl Helmersson.

 

/Mats Tjernström