Tio Hockeyettan-lag i farten under onsdagskvällen

Under onsdagskvällen var det full fart bland några av Hockeyettan-lagen, tio av de 47 klubbarna spelade nämligen träningsmatcher, i både Helsingborg och Mariestad gick matcherna dessutom till förlängning där det spelades tre mot tre, något som är nytt i Hockeyettan inför säsongen.

Mariestad BoIS HC – HC Dalen 2-3 (Förlängning)

I omdöpta Katrinhallen (numer Mariehus Arena) möttes två lag som mycket väl kan få stöta på varandra i en Alletta efter jul. För ser vi till de båda trupperna så ska båda lagen ta sig dit. Men det ska spelas om det också.
Hemmalaget inledde piggast och när Alexander Anderberg lyckades göra 1-0 i den första perioden var det klart rättvist sett till spelet. Men Dalen arbetade sig in i drabbningen och kunde även kvittera i inledningen av den tredje perioden. Dansken Christian Kristiansen överlistade Tobias Sandberg och då hade det bara gått 42 sekunder av perioden.
Hemmalaget tog dock ledningen på nytt tre minuter in i perioden. Efter det skapades det inte jättemånga chanser men Dalen förvaltade en av chanserna som dök upp efter dryga kvarten.
Matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid och i förlängningen var det spel tre mot tre, något som Dalen utnyttjade på bästa sätt när Ian Örnskog avgjorde tillställningen.

Helsingborg HC – Rögle J20 1-2 (Straffar)

I Helsingborg var det en jämn tillställning som utspelade sig, inget av lagen dominerade under den första perioden utan åkte mest och kände sig för inledningsvis, men ju längre perioden gick desto mer tog gästerna över och efter dryga 17 minuter kom också ledningsmålet.
Helsingborg försökte i den andra perioden att komma tillbaka och bjöd sina gäster på motstånd, hemmalaget lyckades även kvittera efter dryga tolv minuters spel.
Den avslutande tjugan blev en jämn historia och inget av lagen lyckades få hål på burväktarna, istället blev det förlängning men inte heller det gav någon vinnare, istället avgjordes matchen på straffar och där var det Rögles J20 som var det kyligaste laget och vann med 1-2.

Troja/Ljungby – Halmstad Hammers 1-2

I Ljungby möttes de kommande seriekonkurrenterna i säsongens första träningsmatch. hemmalaget skapade flest chanser och hade klart flest skott på mål under hela matchen (37-18) men tack vare två bra målvakter så var ställningen efter den första perioden 0-0.
Matchens första mål kom istället drygt sex minuter in i mittperioden när Markus Nygren fick in pucken i nätet för gästerna.
Kvitteringen kom dock bara sex minuter senare när Carl-Johan Sjögren spelade fram Anton Olsson.
Under hela den tredje perioden kändes det om att Troja skulle skicka in den avgörande pucken men istället blev det Jonas Blidby som satte 2-1 för Halmstad efter drygt halva perioden och det stod sig sedan matchen ut, mycket tack vare Jacob Crespin.

Hammarby IF – Vallentuna 5-3

I SDC-hallen i Stockholm var det en fartfylld match där gästerna hade ledningen men Hammarby kom tillbaka,vände och vann matchen med 5-3 vilket tränaren Tommy Latva var nöjd med efter matchen när han intervjuades, han sa även att han hade en bra känsla inför fortsättningen.
Han meddelade även att Jakob Wallin och David Ljusbol som varit i klubben med try-out kontrakt nu har spelat till sig varsin ordinarie tröja.

Kiruna IF – Narvik 4-3

Tyvärr har vi inte fått någon uppdatering mer än ett slutresultat från Kiruna men vi hoppas att det är viktigare för er med resultatet än hur spelet har sett ut, det var trots allt säsongens första träningsmatch.

Tingsryds AIF – Kalmar HC 2-1

Nykomlingen Kalmar spelade sin andra träningsmatch för säsongen under kvällen, även den mot Allsvenskt motstånd.
Hemmalaget inledde bäst i en ganska sömnig historia i Nelson Garden Arena. Skotten vanns med 9-3 i den första perioden och på tavlan lyste det 1-0 till TAIF.
I den andra perioden gjorde lagen varsin kasse (David Algulin för Kalmar) och ställningen inför den avgörande var således 2-1.
Den tredje perioden blev mållös men det var hemmalaget som var närmast att utöka sin ledning men fick inte hål på Robert Hestmann.

Gripen/Nyköping – Eskilstuna/Linden 6-2

I Nyköping var det egentligen aldrig något snack om saken vilket lag som var det bättre, redan efter den första perioden hade Gripen avgjort matchen och gått ifrån till en 4-0 ledning. Marcus Lindblom satte 1-0, Fredrik Skatteboe ökade på till 2-0, William Börjesson följde upp med trean och Viktor Bemström fixade fyran, samtliga mål kom inom sex minuters spel.
Hemmalaget bjöd på stor underhållning inför knappa 500 åskådare och kunde slå av på takten under de avslutande två perioderna.
Något som gjorde att gästerna kunde reducera efter dryga 13 minuter av mittakten genom Jesper Karlsson. Fem minuter senare skiljde det dock fyra puckar mellan lagen igen, Johan Mörnsjö överlistade burväktaren.
Gripen gjorde vad som förväntades av dem och visade att det trots allt skiljer en hel del mellan Hockeyettan och division två i nivå.
Matchen slutade till slut 6-2 efter att båda lagen gjort varsitt mål i den avslutande perioden.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath