Sju nya matcher från Hockeyettan under kvällen

Torsdagar brukar inte vara en dag när Hockeyettan spelar matcher, men på försäsongen är det annorlunda, idag ger vi er nämligen sju stycken nya matcher som spelats under denna torsdagskväll.

Boden–Piteå 2-4

I Björknäshallen möttes två förmodade topplag inför säsongen, det blev en jämn match mellan de båda lagen men gästerna var ändå strået kyligare, framför allt i avslutsmomenten.
Piteå tog ledningen genom Joakim Högberg, 1-1 kom genom Anton Toolanen men innan den första perioden var avslutad hade Oskar Matushkin gjort 2-1 för gästerna. Boden kom tillbaka på nytt i den andra när Alfons Malmström kvitterade till 2-2. Tim Kämpeberg såg dock till att gästerna kunde gå till periodvila i ledning när han ordnade 2-3. Joakim Högberg fastställde slutresultatet i den tredje perioden till 2-4 för gästerna.

Östersund–Borlänge 1-4

I Östersund möttes ytterligare två förmodade topplag, det ena i den norra serien och det andra i den västra serien.
Det syntes ganska tydligt att hemmalaget spelade sin första match för säsongen, passen satt väldigt sällan på bladen samtidigt som Borlänge var vassa framåt, summa summarum, en träningsmatch är en träningsmatch och det ska inte dras för stora växlar av dem men det kändes ändå som att Borlänge har intentioner att vara minst lika bra som förra säsongen.

Huddinge–Enköping 3-1

Huddinge gjorde sin premiär i fredags när laget mötte SHL-laget Djurgården som spelade med en hel del juniorer för kvällen, ikväll spelade de sin andra match, den första mot en kommande seriemotståndare.
Hemmalaget var klart bättre matchen igenom och vann till slut med 3-1.

Malung–Forshaga 5-4

Uppe i Dalarna gjorde de båda lagen som möttes sina andra matcher för säsongen, Malung inledde träningsmatchandet med seger mot Mora medan Forshaga gick på pumpen mot Lindlöven.
Det blev en sevärd match för publiken och det bjöds på en hel del mål, nio stycken för att vara exakt och det var hemmalaget som gick segrande ur striden med 5-4.

Kumla–Tyresö/Hanviken 5-2

I den kylslagna hallen i Kumla presenterade sig en ny publikfavorit hos hemmapubliken, Victor Wänghult stod för tre assist i segern över Tyresö/Hanviken.
Annars var det en ganska vanlig träningsmatch, hemmalaget vann komfortabelt med 5-2 och Wänghult blev utsedd till lagets bästa spelare för kvällen. Målen för hemmalaget gjordes av Oscar Svanborg, Martin Eberhardsson, Daniel Lindberg x2 och Felix Scharnke.

Mörrum–Tyringe 2-1 (sudden)

I Jössarinken fick publiken vänta på matchstart tills klockan hade passerat 20 på kvällen, och det de fick se var i ärlighetens namn en ganska händelsefattig historia, matchens första mål dröjde ända till den tredje perioden men i den gick det undan, gästernas Italienska nyförvärv Denny Deanesi utnyttjade ett misstag och satte ledningspucken 28 sekunder in i perioden.
Kvitteringen kom men den lät dröja på sig, först när det var mindre än minuten kvar av den tredje perioden lyckades hemmalaget kvittera och se till att matchen gick till förlängning.
Något som gjorde att lagen fick chansen att prova spel tre mot tre för första gången inför den nya säsongen.
Väl där kunde hemmalaget avgöra när det återstod en dryg minut av förlängningsspelet.

Teg – SK Lejon 3-1

I Umeå möttes Teg och Lejon i säsongens första träningsmatch för de båda gängen, hemmalaget utnyttjade chanserna de fick och kunde avgå med seger i A3 Arena.
Björn Gabrielsson som gjorde gästernas mål berättade på klubbens instagram-konto efter matchen att det gjorde riktigt ont i fötterna.