BHF inledde med seger!

Borlänge Hockey inledde säsongen 18/19 med att besegra Östersunds IK på bortais, slutresultatet skrevs till 1-4.

Den första perioden var försäsongsaktig där vi fick se många nya spelare som ville visa upp sig från sin bästa sida. BHF var mer kontrollerande än hemmalaget och det spel vi såg under fjolårssäsongen med hög press var att känna igen. Oliver Erixon inledde målskyttet i powerplay redan efter knappt två minuters spel. ÖIK skapade ett fint läge till kvittering efter målet men Henrik Edström kunde avvärja. Istället för kvittering utökade BHF efter att Marcus Linderborg och Ludwig Wistén varit framme. En period som gick till BHF som även vann skotten klart.

Hemmalaget vaknade till liv i den andra perioden men hade problem med BHFs press, inte minst i numerärbbt överläge. BHF sårade Östersund med snabba spelvändningar och 13 minuter in i perioden fick Jonas Halvarsson en läcker passning från Joel Källström Englund som han vackert förvaltade upp i plockhandskrysset. 21 sekunder efter målet reducerade Elias Bjuhr för hemmalaget. ÖIK fick chansen att krypa än närmare när man spelade fem mot tre men BHF höll undan på ett imponerande sätt. När man trodde att det var pausresultatet klev Pawel Oblónski fram och sköt 1-4 med sekunden kvar på klockan. Polackens första mål i a-lagströjan.

Den tredje perioden tappade tempo och BHF kontrollerade tillställningen samtidigt som Östersund fick lite mer tid med pucken än tidigare. De hade dock förtvivlat svårt att skapa klara målchanser mot Edström. BHF hade ett par chanser att utöka men säsongspremiären slutade 1-4.

Nästa helg väntar nya matcher för BHF då man åker till Norge för matcher mot Frisk Asker och Stjernen.